מאפה פילו בולגרי (בניצה קצת אחרת) לחג השבועות
מאפה פילו בולגרי עם גבינה הוא מאכל פופולרי ואהוב במטבח הבולגרי. הנפוץ ביותר של מאפה עם גבינה נקרא “בניצה”, שהוא סוג של מאפה פילו במילוי תערובת של גבינה, ביצים ולעתים גם יוגורט או תרד. טעמו של המאפה הוא עשיר ומלוח, בשילוב פריכות ותערובת גבינה שיוצרת מרקם קרמי שמשלים את המאפה למתקלף וקריספי. ניתן להינות מהמאפה כתפריט לארוחת בוקר, בארנץ’ או חטיף למהלך הערב.
מצרכים למלית:
1 חבילה גבינת טוב טעם
1 קובייה בולגרית 16%
חופן גבינה צהובה עמק מגורדת
מיכל שמנת מתוקה 38%
2 ביצים שלמות
מלח ופלפל שחור טחון
2 כפות קמח
חבילה עלי פילו
חמאה מומסת למריחה
אופן ההכנה:
מערבבים את כל חומרי המלית.
מסדרים בתבנית אפייה שכבה של עלי פילו מקומטים ויוצקים מעל את המלית.
מעל המלית מסדרים עוד עלים שלמים של פילו מקומטים בצפיפות.
מורחים את השכבה העליונה בחמאה מזוקקת בנדיבות, מכניסים לתנור ואופים בחום של 200 מעלות עד להשחמה טובה.
המלצה: הגישו ליד ירקות טריים חתוכים.
מתכון ‘סולתם’ באדיבות וצילום: גיל אבירם
בתיאבון!