רועי עדן, עובד סוציאלי, שחווה אלימות במשפחה בילדותו, הגיע למרכז הרפואי הלל יפה לרגל יום המודעות נגד אלימות במשפחה, ושיתף את סיפורו האישי בהרצאה “הכול נשבר במשפחה”
סיפורו האישי של רועי הוא אחד מהידועים בארץ- בשנת 1993 רצח אחיו, שוקי בסו, את אביו לאחר שהאחרון נקט באלימות קשה יומיומית כלפי אימו ומשפחתו.
במסגרת יום המודעות נגד אלימות במשפחה הזמינו במרכז הרפואי הלל יפה את רועי לשתף בסיפורו ובהתמודדותו.
“הטרגדיה האמיתית זה לא הרצח עצמו, הטרגדיה האמיתית היא שכל האלימות מתקיימת בתוך הבית במשך שנים”, סיפר רועי במהלך ההרצאה כשהוא משתף גם בתחושות הבושה ובצורך בהסתרה שהייתה מנת חלקו שלו ושל אחיו במהלך שנים רבות.
“ב”הלל יפה” אנו שואפים שתהיה אוזן קשבת ורגישה לאירועי אלימות – בבית ובכלל”, ציין בפתחת הרצאה פרופ’ מיקי דודקביץ-מנהל המרכז הרפואי. לכך הצטרפו דינה פיינבלט, מנהלת האחיות, ומראם קעואר- עו”ס במחלקת ילדים ויו”ר הועדה לטיפול באלימות בבית החולים.
כול הדוברים הזמינו את הנוכחים לפנות לגורמים המטפלים בבית החולים או מחוצה לו במידה ונתקלו באלימות בבית.
יום המאבק הבינלאומי באלימות נגד נשים חל ב-25 בנובמבר. יום זה נקבע על ידי האו”ם במטרה להעלות את המודעות לכך שנשים בעולם נתונות למקרים של אלימות פיזית, נפשית, מינית וכלכלית בבתיהן ומחוצה להם. באמצעות יום זה מבקש האו”ם לתת הד ציבורי לתופעה ולהדגיש כי אלימות נגד נשים היא הפרה של זכויות אדם בסיסיות ותוצאה של אפליה ושל חוסר השוויון שעדיין נפוץ בין נשים וגברים.
נציבות תלונות הציבור נתקלת לא אחת בתלונות העוסקות באלימות בתוך המשפחה. באחד מהמקרים, אם לשישה ילדים מאחד היישובים הבדואים בדרום הארץ פנתה בתלונה על כך שהמחלקה לשירותים חברתיים ביישוב בו היא מתגוררת אינה מטפלת בפניותיה על אלימות מצד אבי המשפחה כלפיה וכלפי ילדיה.
בעקבות התערבות הנציבות, נמצא מקום מגורים ראוי למתלוננת ולילדיה, מחוץ ליישוב בו התגוררה. כמו כן, נמסר לנציבות כי יימשכו הליווי והתמיכה במשפחה ככל שיידרש.
באוגוסט האחרון, פורסם דוח ביקורת מיוחד – התמודדות משטרת ישראל עם החזקת אמצעי לחימה לא חוקיים ואירועי ירי ביישובי החברה הערבית וביישובים מעורבים. מהדוח עולה כי מספר קורבנות האלימות בחברה הערבית משנת 2000 ועד נובמבר 2017 היה 1,236 גברים ונשים.