קרקרים פריכים דלי פחמימה, ללא גלוטן וללא סוכר
קרקרים פריכים, מלוחים סופר קלים להכנה, בריאים וטעימים שיהפכו למצרך השבועי שלכם. הדרך המושלמת ליהנות מקרקרים דלי פחמימה. אי אפשר לעמוד בפניהם! הם מגיעים בתיבול המשלב חריפות, מליחות ומתיקות עדינה. אפשר להגיש אותו לצד גבינות, ארוחת בוקר קלה או סלט. 90 דקות וזה מוכן, 20-30 קרקרים, ללא גלוטן, דלי פחמימה, 25 דקות אפיה בתנור.
מצרכים:
2 כוסות קמח שקדים
שתי כפות קמח קוקוס
2 כפות זרעי פשתן (מעט כתושים/טחונים)
שתי כפות ממתיק
3/4 כפית מלח
1/4 כפית פלפל שחור
1/4 כוס חמוציות מיובשות ללא תוספת סוכר
3 כפות גרעיני חמניה
2 כפות תבלינים ירוקים מיובשים – אני שמתי טימין ואורגנו
1/2 כוס חמאה מומסת
1 ביצה
אופן ההכנה:
לערבב את הקמחים, הפשתן הכתוש, הממתיק והתבלינים בקערה רחבה ולהוסיף את הגרעינים והחמוציות.
בקערה קטנה לטרוף יחד את החמאה המומסת עם הביצה ולהוסיף את תערובת החמאה לתערובת הקמחים ולערבב ביחד עד שמתקבל בצק.
הבצק מעט רטוב ויהיה הכי קל לעבוד עם ידיים “משומנות” או מעט רטובות.
ליצור מהבצק צורה של תיבה, לעטוף בניילון נצמד ולהכניס למקפיא לשעה.
לחמם תנור ל-150C.
הוציא את הבצק מהמקפיא ולפרוס עם סכין חדה לפרוסות בעובי של כ-1/2 ס”מ. להניח על תבנית עם נייר אפייה.
להכניס לתנור ל-5 דק’. להוציא ו”לשטח” את הקרקרים עם מערוך קטן, כוס או אפילו כף. המטרה היא פשוט להפוך את הקרקר ליותר דק.
להכניס שוב לתנור ל-15-18 דק’, עד שהקרקרים מתחילים להזהיב ולצנן לפני הגשה.
מה חשוב לכם לדעת במתכון הזה ?
ההכנה והאפייה של הקרקרים מאוד מהירה, אבל הבצק צריך שעה במקפיא, אז קחו בחשבון בתכנון זמני ההכנה.
בנוסף, אל תוותרו על שלב “שיטוח” הקרקרים עם מערוך קטן או כוס. ככל שהקרקר יצא לכם יותר דק, ככה הוא יהיה יותר קריספי אחרי האפייה בתנור.
המתכון והתמונה באדיבות: עדי גבירצמן, מומחית לתזונה מאוזנת, מפתחת מתכונים דלי פחמימות, ללא גלוטן וללא סוכר.