לחם פיצוחים דל פחמימה, ללא גלוטן וללא סוכר
הטעמים הרבים של ט”ו בשבט מרגשים מאוד עבור אלו מאתנו שאוהבים לחקור את החושים. ריח התבלינים, טעמי הפירות היבשים המתוקים, הדגנים, השקדים והאגוזים הרב צבעיים. לכבוד החג היפה הזה, קיימת מסורת בישראל ונהוג לאכול מספר פירות ואגוזים, ועם השנים הפך מנהג להגיש מבחר לחמים המשלבים פירות ואגוזים בתוכם. להלן מתכון ללחם פיצוחים שכולו שקדים, גרעינים ואגוזים פשוט להכנה, מהיר, מפנק ועשיר. אפשר לשלב מבחר רחב של גרעינים/אגוזים/שקדים לפי מה שאוהבים, כל עוד יהיה סה”כ של 2.5 כוסות.
מצרכים:
1/2 כוס זרעי פשתן
1/2 כוס פיסטוק או אגוזי לוז (טבעיים)
1 כוס שקדים לבנים מולבנים וחצויים או קשיו (טבעיים)
1/2 כוס שומשום
3 ביצים L
1/4 כוס חמאה/שמן קוקוס (מומס)
1/2 כפית מלח
הכנה:
לחמם תנור ל-160C ולהכין תבנית אפייה (משומנת או עם נייר אפייה).
לערבב ביחד את כל הרכיבים לפי הסדר הזה: תמהיל שקדים, אגוזים וגרעינים, ביצים וחמאה ולהעביר לתבנית.
לאפות במשך 45 דקות, ולקרר 15 דקות בתוך התבנית.
להוציא, להפוך את הלחם ולצנן לגמרי לפני שפורסים ולהגיש.
מה חשוב לדעת?
ניתן להמיר את החמאה עם שמן קוקוס.
לצנן את המאפה בתבנית במשך כ-15 דק’ אחרי שהוצאנו מהתנור. אחר כך להוציא מהתבנית ולהמתין עד שיתקרר לגמרי לפני שפורסים (כשעה).
בתיאבון!
המתכון והתמונה באדיבות: עדי גבירצמן, מומחית לתזונה מאוזנת, מפתחת מתכונים דלי פחמימות, ללא גלוטן וללא סוכר.