לחמניות דבש צימוקים יכולות ללכת נהדר בארוחת החג.
ראו זאת כלחמנייה אישית לכל סועד. קבלו גרסה חלבית וגרסה פרווה טעימה יותר
מאת קונדיטור סער אהרוני
מרכיבים 10 – 12 לחמניות:
3 כוסות קמח לבן מנופה (420 גרם)
כף שמרים יבשים
כפית סוכר גדושה
2 כפות דבש הדרים
כפית שטוחה מלח
כוס (240 מ”ל) חלב (לפרווה השתמשו בחלב סויה וניל) בטמפרטורת החדר
ביצה אחת גודל M בטמפרטורת החדר
50 גרם חמאה (לפרווה השתמשו במרגרינה) מומסת
כוס פלסטיק חד פעמית צימוקים (140 גרם) שמושרים ברום לחצי שעה.
להברשה: ביצה אחת + כף מים
לקישוט: שומשום
שלבי הכנה:
בקערה גדולה מערבבים קמח, סוכר, שמרים ומלח. מוסיפים חלב, חמאה וביצה ואת הדבש. מעבדים עד שיוצרים בצק.
מעבירים את הבצק למשטח מקומח קלות. לשים במשך 5-6 דקות. מוסיפים את הצימוקים ולשים עד שהצימוקים מתאחדים בבצק בצורה אחידה. מניחים את הבצק בקערה משומנת קלות, מכסים ומתפיחים במשך כשעה – עד להכפלת הנפח.
מחלקים את הבצק ל- 10-12 חלקים שווים. יוצרים מכל חלק כדור עגול וחלק. מניחים את הכדורים על גבי תבנית אפיה מרופדת בנייר אפיה. מכסים ומתפיחים עד להכפלת הנפח. מחממים תנור לחום של 180 מעלות.
בינתיים, בקערה טורפים את הביצה והמים. מברישים בעדינות את הלחמניות, מפזרים שומשום (למי שאוהב). אופים במשך 20 דקות או עד שהלחמניות מזהיבות מאוד.
מכבים את התנור ופותחים את דלת התנור. נותנים ללחמניות להתקרר לפני ההגשה.
צילום: סער אהרוני