אחת מתופעות הלוואי של המלחמה המתמשכת היא גידול במספר המדווחים על התמכרות לסוגיה השונים. חדרה אירחה כנס ארצי בו דיברו המומחים על הנושא
כנס ארצי בנושא התמכרויות התקיים בעיר חדרה. זאת, על רקע המלחמה שמדינת ישראל נמצאת בה מזה שנה וחצי. השפעתה של הלחימה הממושכת, כך מתברר, היא בגידול במספר תופעות הקשורות להתמכרות בקרב נוער ומבוגרים.
הכנס נערך במעמד גורמים בכירים מהרשות לביטחון קהילתי ומחלקת נוער צעירים והתמכרויות של אגף הרווחה בעירייה. בכנס עצמו השתתפו, בין השאר, חגי ברוש, מנהל תחום טיפול ושיקום, סוזן בן עזרא – מנהלת תחום פיתוח מניעה, וחנה קסאהון בריהון, מנהלת מחלקת נוער צעירים והתמכרויות. שימרית יחיאלי, מנהלת מדור טיפול בהתמכרויות, שיקום האסיר ודרי רחוב, לקחה חלק משמעותי בהובלת הכנס.
המלחמה הממושכת בישראל הובילה לעלייה ניכרת בשימוש בחומרים ממכרים. בנוסף, חשיפה לפורנוגרפיה והתנהגויות סיכון אחרות בקרב נוער. הכנס נועד להציג דרכים להתמודד עם השפעות המלחמה על בריאות הנפש של תושבי חדרה והאזור. זאת, תוך התמקדות בטיפול במקרים של פוסט טראומה ונפגעי התמכרות.
מנכ"לית עיריית חדרה, זיוה הימברג, התייחסה בדבריה לחשיבות הכנס. "התמכרות לסוגיה השונים היא תופעה חברתית שמצריכה טיפול מעמיק ורחב היקף. במיוחד בתקופות משבר ומלחמה שמשפיעות על כולנו. הכנס הזה מהווה חלק מהמאבק הבלתי פוסק שלנו להעניק לנוער ולמבוגרים כאחד את הכלים לצאת ממעגל ההתמכרות. אני גאה בשיתופי הפעולה בין הגורמים הרלוונטיים שמטרתם להבטיח מענה מקצועי ומיידי לכל פונה".
הכנס הציג תוכניות עבודה תהליכיות הכוללות הדרכות והכשרות לצוותי נוער. במקביל, תוכניות עבודה לצוותים חינוכיים והורים. כמו כן, הוצגו ועדות אכיפה בשיתוף ראש העיר ומפקד תחנת המשטרה בחדרה. זאת, במטרה להילחם בנגע הסמים והתנהגויות סיכון. בנוסף, ניתנו סקירות על המענים הייחודיים בעיר, הכוללים שירותי יחידה להתמכרויות, מרכז יום למכורים, וסיוע לדרי רחוב ואסירים משוחררים.