לכל עיר יש את הכנאפה שלה והקרב על הכנאפה הטעים ביותר נע בין עכו, נצרת ושכם. במתכון הכאפה יש טוויסט שאני בחרתי להשתמש והוא בסמנה וגבינת עזים. אז קבלו מתכון מנצח.
מאת סער אהרוני
חומרים:
200 גרם קדאיף
200 גרם חמאה או 250 גרם סמנה
100 גרם גבינת טוב טעם
150 גרם פרומעז
100 גרם פיסטוק טחון
2 כוסות סירופ סוכר (ניתן לרכוש – עדיף להכין)
אופן ההכנה:
שמים את הקדאיף בקערה עמוקה ומוסיפים חצי מכמות החמאה או הסמנה מעסים ומפרידים את שערות הקדאיף, המטרה היא לרכך את הקדאיף. יוצרים שכבה של קדאיף על מחבת ועליה מניחים את הגבינות.
כעת, מכסים עם שאר הקדאיף, מחממים על אש בעוצמה נמוכה-בינונית עד שצבע הקדאיף בצדדים הופך שחום.
בשלב הזה נוריד את המחבת מהאש ונהפוך את הכנאפה עם מרית גדולה – כדי שגם הצד השני יקבל את הצבע הרצוי. חשוב מדי פעם להרטיט את המחבת כדי למנוע הידבקות, ובעזרת כף עץ לבדוק את תחתית הכנאפה כדי לוודא את רמת ההזהבה. לאחר שקיבלנו את רמת ההזהבה הרצויה וגם הגבינה נמסה, מעבירים לצלחת, יוצקים מסירופ הסוכר ומקשטים בפיסטוקים, רצוי לאכול חם ולקרוא למשפחה ליהנות מכנאפה חמה עם גבינת עזים מתוקה.
הכנת סירופ סוכר ביתי: לתוך סיר קטן על אש נמוכה מוזגים שתי כוסות מים, שתי כוסות סוכר ומיץ מלימון סחוט.
מבשלים ומערבבים עד לקבלת סירופ סמיך. הכנת סמנה (חמאה מזוקקת): לתוך סיר על אש נמוכה-בינונית מכניסים חמאה בכמות נדיבה, ממיסים למצב רתיחה. עם כף אוספים את הקצף הלבן שנוצר. בהליך של בערך עשר דקות ניקוי, תקבלו סמנה אמיתית.
בתאבון!
למתכונים נוספים לחצו: https://citynews.co.il/category/%d7%90%d7%95%d7%9b%d7%9c/
קרדיט תמונה: פוטוליה