גידול של מעל 20% בפניות לעמותות החסד בבקשות לסלי מזון לפסח; חזקי מנת, מארגון מתנדבי חדרה, נדהם שילד בגן בו אסף מצרכים למען נזקקים, ניגש אליו וסיפר לו שאין לו מה לאכול בבית.
המצב הכלכלי, כך מתברר, משפיע משמעותית על המאמצים לגיוס תרומות, כספים ומזון למימון ולהכנת סלי מזון לפסח במסגרת קמחא דפסחא – כך עולה מדיווחי עשרות עמותות חסד מכל רחבי הארץ. גם בחדרה המצב לא שונה. על-פי הערכותיו של חזקי מנת, מייסד ומנהל ארגון מתנדבי חדרה, חל גידול של כ-20% בממוצע במספר המשפחות הפונות. “הגידול הוא, בעיקר, בקרב מי שהיה והוגדר עד כה כמעמד ביניים. יוקר המחייה פשוט משפיע על כולם”, אומר חזקי מנת.
ארגון מתנדבי חדרה, המונה מאות מתנדבים ומתנדבות, פועל במהלך כל השנה למען חולי סרטן ויתומים – בין השאר – באספקת מנות מבושלות למשפחות, פעילויות חברתיות וקהילתיות, הגשמת חלומות לילדים חולי סרטן ועוד. פעמיים בשנה פועלים בארגון לאספקת חבילות מזון עשירות לכמעט 150 משפחות.
“השנה בהחלט ניתן לומר שקשה יותר. ספקים, שמהם רכשנו במחיר מוזל או קיבלנו כתרומה מוצרים, נאלצו לייקר מחיר. גם תורמים קבועים צמצמו את היקף התרומות. מי שהתגלו במלוא עוצמתם הם התושבים”, מספר מנת. “יצאנו במסע איסוף תרומות תחת הכותרת “יש לך 50?”. רבים התגייסו ותרמו”.
כחלק מהפעילות לגיוס תרומות ולהסדרת מנות המזון, מבצעים מתנדבי הארגון איסוף מכ-120 גני ילדים. “הילדים מביאים מבתיהם מזון יבש ואנו אוספים אותו”. למרות שנות ניסיונו, השבוע גם חזקי מנת הופתע. “הגעתי לאסוף מזון מאחד מגני הילדים, בשכונה חדשה בחדרה. לפתע פנה אליי ילד ואמר לי ‘אין לי מה לאכול בבית’. אני הייתי המום. הגננת ואני שוחחנו עם הילד ועדכנו את מי שצריך. המשפחה כעת מטופלת”. כשביקשנו ממנת משפט לסיום הכתבה, הוא “התחושה היא שאנשים איבדו את הבושה – במובן החיובי. רבים מעדיפים לפשוט יד ולבקש עזרה מאשר לפשוט רגל”.