יום האסטרטגיה במרכז הרפואי “שהם”
המרכז הרפואי “שהם” פתח השבוע את שנת היובל להיווסדו ביום אסטרטגיה מרגש ומעמיק, שנערך תחת הכותרת “אסטרטגיה, חזון ומה שביניהם”. היום הוקדש כולו להתבוננות פנימית ולחשיבה משותפת על הדרך שעשה המרכז בחמישה עשורים – ועל הכיוונים האסטרטגיים שינחו אותו בשנים הבאות. כ-140 עובדים, מנהלים ובעלי תפקידים מכלל הסקטורים התכנסו למפגש שהיווה אבן דרך משמעותית בגיבוש האסטרטגיה ליישום החזון הארגוני ובהנחת היסודות לתוכנית העבודה לשנת 2026.
מהתהליך אל החזון
ד”ר תמי פורת-פקר, מנהלת המרכז, פתחה את המפגש בהרצאה מעוררת השראה שסקרה את התהליך שעמד בבסיס גיבוש חזון המרכז ואת הערכים המרכזיים המשקפים את זהותו הייחודית של “שהם”. בדבריה הציגה את הקווים המנחים לשנת היובל הקרובה – שנה של התחדשות, חיזוק ההון האנושי, העמקת הקשר עם הקהילה והרחבת מעגלי החדשנות הטיפולית ושותפות מקצועית. “שנת היובל של “שהם” היא לא רק ציון דרך היסטורי”, ציינה ד”ר תמי, “היא הזדמנות לדייק את החזון, לחדד את היעדים ולצעוד קדימה באומץ, באחריות ובאמונה בדרך שבחרנו”.
ד”ר פורת-פקר התייחסה גם לשינויים הדמוגרפיים המתרחשים בישראל ובעולם: “בתוך עשור יחיו בישראל קרוב לשני מיליון תושבים מעל גיל 65. תוחלת החיים מתארכת, הטכנולוגיה מתקדמת, והזדקנות האוכלוסייה הופכת לתהליך חברתי רחב היקף. זהו צונאמי של הזדקנות – ואנחנו בוחרים להפוך אותו לגשמי ברכה. יש לנו זכות גדולה להיות כאן, לאפשר איכות טיפול, וליצור איכות חיים אמתית, שבה אנשים יחיו, יחלימו, ישתקמו ויגשימו חלומות”.
ד”ר תמי הדגישה כי תכנית העבודה הרב-שנתית של “שהם” נגזרת מתוכנית האב של משרד הבריאות ושל חטיבת המרכזים הרפואיים הממשלתיים, וכי העוצמה הגדולה ביותר של המרכז טמונה בהון האנושי – בצוותים המסורים, המקצועיים והאמפתיים.
מאתגרים להזדמנויות
בליבו של היום התקיימו שולחנות עגולים עם עובדים ומנהלים מ הסיעוד, הרפואה, מקצועות הבריאות ומנמ”ש. הדיונים עסקו באתגרי יסוד שיעצבו את פניו של “שהם” לעשור הבא..
חמישה צירים מרכזיים הונחו על שולחנות הדיון:
מושלם מול שלם – כיצד שואפים למצוינות מוחלטת תוך הכרה באילוצי המציאות ובהישגים הקיימים?
מנהיגות אמיצה וחדשנות נועזת מול מנהיגות יציבה ושימור הקיים והטוב – איך מקדמים חדשנות ושינוי תוך שימור ערכים ומסורת ארגונית?
מחוברות ארגונית מול חוויית העובד – איך מטפחים תרבות מחברת לצד חוויית עבודה משמעותית?
איכות הטיפול ורפואה מותאמת אישית מול התייעלות כלכלית – כיצד שומרים על מצוינות רפואית וטיפול אישי תוך אחריות תקציבית?
אירועי היובל – באילו דרכים נחגוג את שנת ה-50 ונשתף את הקהילה בסיפור שלנו?
במקום לראות בנושאים הללו כדילמות בלתי פתירות, המשתתפים הוזמנו להתייחס אליהם כאל אתגרים המזמינים הזדמנויות לצמיחה, חדשנות ופריצת דרך. הדיונים היו מעמיקים, כנים ומלאי השראה – המשתתפים חלקו ניסיון, חזון ומחויבות משותפת לדרך. נציגים מכל אחד מהשולחנות הציגו את תובנותיהם ודרכי הדיוק שהתגבשו במהלך הדיון. “אנחנו חברי ההנהלה מזמינים אתכם להיות איתנו בדרך להגשמת החזון, היכן שצריך – נקבל את ההחלטות” – ציינה ד”ר תמי, “אבל אנחנו רוצים לדייק את ההחלטות בעזרתכם ובזכותכם”. מעבר לעומק המקצועי, היום נשא גם ממד חברתי משמעותי: משתתפים רבים ציינו את השמחה שבהיכרות בלתי פורמלית בין עמיתים ממחלקות שונות, שחיזקה את תחושת הקהילתיות והגאווה הארגונית.
עץ החזון: שורשים וצמיחה
אחת התחנות המרגשות ביום הייתה מיצג “עץ החזון” – עץ אבוקדו ענק שהוצב בלובי אולם הכנסים, כמטפורה חיה לשורשים עמוקים, לצמיחה ולהתחדשות. שורשי העץ סימלו את ההיסטוריה של המרכז, הגזע – את ההווה, והפירות, במקרה שלנו הפתקיות, ייצגו את העתיד אליו אנו שואפים. המשתתפים רשמו על פתקיות מה מייצג עבורם “שהם”, ותלו אותם על הענפים. כך נוצר פסיפס אנושי מרגש של ערכים, שאיפות וחלומות. העץ, אשר יינטע באדמת “שהם”, עם כל המילים והמחשבות שתלויות על ענפיו, יישאר כזיכרון חי לדרך שלפנינו: דרך של צמיחה, מצוינות, חדשנות ואמונה ביעוד.
מהחזון למעשה: תוכנית עבודה 2026
היום נחתם במושב מסכם שבו הוצגו עיקרי תוכנית העבודה לשנת 2026. התוכנית משלבת את תובנות היום עם יעדים ברורים ומדידים, ומדגישה את המחויבות של המרכז להמשיך ולהוביל בחדשנות רפואית, במצוינות טיפולית ובאחריות קהילתית. דגש מיוחד ניתן לפיתוח מרפאות החוץ החדשות וקידום המרפאות הקיימות תחת המותג “שהם Extra Care” שנבחר על ידי העובדים, ומרחיב את מעטפת השירות לקהילה ומחזק את הקשר עם תושבי האזור.
רגע מכונן לקראת שנת היובל
יום האסטרטגיה במרכז הרפואי “שהם” היה יותר מאירוע ארגוני – הוא היה רגע של עצירה, הקשבה וחשיבה עמוקה על מי אנחנו, לאן אנחנו הולכים ומה אנחנו רוצים להשאיר אחרינו. האירוע איפשר דיאלוג פתוח ובוגר, חיזק את תחושת השותפות והמחויבות, יצר תשתית מוצקה לדרך שלפנינו. כשאנחנו נכנסים לשנת היובל, אנחנו עושים זאת עם בהירות, תכלית ואמונה בכוחנו לעצב עתיד טוב יותר – לצוותים שלנו, למטופלים שלנו ולקהילה כולה, בדיוק כמו שד”ר תמי פורת-פקר אמרה לסיכום: “שואפים גבוה – הראש בעננים והרגליים על הקרקע”.
בתמונה: ד”ר תמי פורת-פקר, מנהלת המרכז הרפואי, מר יהודה אביצור, מנהל האדמיניסטיבי, גב’ רונית הר נוי, מנהלת האחיות



































