מנת חריימה כהלכתה מתחילה ונגמרת בבחירת הדג הטרי ותהליך הכנת הרוטב. מתכון משפחתי
שף גולן ימין
מצרכים:
פרוסות דג לוקוס לבן טרי למתעצלים: פרוסות דג נסיכת הנילוס
ראש שום
חצי כוס שמן
כף וחצי פפריקה חריפה
2 כפות רסק עגבניות
כפית כמון
כפית קימל (קארוויה)
חצי כפית מלח
אופן ההכנה:
קולפים וכותשים את שיני השום. חצי מהכמות מטגנים בסיר שטוח (שיש לו מכסה) על אש נמוכה עם רבע כוס שמן. בינתיים, את החצי הנוסף שמים בקערה. מוסיפים את הפפריקה החריפה (אם אתם בקטע של עידון, אז תחליפו את הפפריקה החריפה במתוקה) את הכמון ואת הקימל עם רבע כוס השמן הנותר, בוחשים ומוסיפים לשמן החם עם השום. תוך כדי ערבוב קל מוסיפים את רסק העגבניות עם חצי כוס מים. ממשיכים לערבב על אש נמוכה כעשר דקות. מוסיפים עוד כרבע כוס מים ומוסיפים את הדגים. מכסים את הסיר ומבשלים כ 11- דקות (לא להפוך את הדגים(. יש להגיש עם חלה וחצי לימון בצד.
צילום: fotolia