חג שבועות, גבינות, משקל ומתכונים
חג שבועות הוא חג יהודי, הנקשר לצריכת מוצרי חלב, בעיקר גבינות והוא מגיע רק פעם בשנה. בעוד שגבינות הן מזון טעים ורב תכליתי, חשוב לקחת בחשבון את הערכים התזונתיים והבריאותיים שלהן רגע לפני שנשלב אותן במאכלים החלביים. מבחינה תזונתית, גבינה היא מקור מצוין לחלבון, סידן, ויטמין D ועוד אך תכולת הערכים התזונתיים והיתרונות הבריאותיים משתנה בהתאם לסוג הגבינה.
חלי ממן, מייסדת רשת תמיכה לאורח חיים בריא מסבירה כי: “מגוון הגבינות בארץ גדול ומגוון ולשמחתי הרבה, יש מבחר רב לכל השומרים על אורח חיים בריא המאפשר לנו ליהנות מטעם נהדר של גבינה משובחת בפחות אחוזי שומן. המחלבות שלנו בארץ מצוינות ומשובחות. לכן, אפשר לבחור תפריט ומתכונים לארוחה בצורה חכמה שתעזור לשמירה על הגזרה. כי כן – כשאכילה נכונה ושמירה על הבריאות היא דרך חיים אז גם החגים מאפשרים אותה ולא פוגעים בה.
כשבוחרים מתכון חשוב להתייחס להרכב שלו. רצוי לבחור מתכון שניתן לשלב בו גבינות לא שמנות במיוחד, וכזה שלא צריך לטגן עם הרבה שמן ושניתן לשלב בתוכו הרבה ירק. לדוגמה בבחירת שמנת לבישול 9%-10% כבסיס לרטבי שמנת ובחירת גבינות עד 5% שומן תצליחו להפחית את אחוזי השומן והערך הקלורי ולהפוך את הארוחה לבריאה יותר.
באדיבות חלי ממן, רשת תמיכה לאורח חיים בריא
מאפה גבינות וריבת פירות
כל מאפה הוא מנה= פחמימה + חלבון גבינה
מצרכים (ל-9 מאפים אישיים( :
- 1/2 גביע שמנת חמוצה 9%
- 2 גביעי גבינה לבנה 5% (סה”כ 500 גרם)
- 2 ביצים גדולות
- 1/3 כוס סוכר
- 1 כוס קמח תופח
- 1/2 כפית תמצית וניל
- 15 כפיות ריבה (כ 75 גרם) ללא תוספת סוכר בטעמים שונים (משמש/תות/שזיפים/מנגו וכו’, של סנדלפור, יד מרדכי 100% פרי, קונפיטורותTUSSO ועוד(
אופן ההכנה:
- טורפים את הביצים ומערבבים עם שאר המצרכים (מלבד הריבה) לתערובת אחידה.
- מרפדים תבנית שקעים בעטרות נייר ויוצקים לכל שקע כף גדושה מהתערובת. מעל התערובת מניחים כפית של ריבה, ויוצקים מעליה עוד כף מהתערובת כדי לכסות אותה.
- אופים בתנור שחומם מראש ל- 180 מעלות במשך כ-30 דקות.
כל מאפה הוא מנה= פחמימה + חלבון גבינה
בורקס טורטייה ממולא גבינות
2 מנות, מנה = פחמימה + חלבון גבינה
מצרכים:
- 2 טורטיות חיטה מלאה (יש לוודא שהטורטייה = מנת פחמימה)
- 60 גרם גבינת טוב טעם 5%
- 60 גרם גבינת פטה 5%
- שליש שקית תרד שטוף
- מלח, פלפל
אופן הכנה:
מאדים את התרד במחבת, בסוף האידוי מתבלים במלח ומעט פלפל שחור
מעבירים את התרד לקרש חיתוך וחותכים אותו לרצועות דקות
מערבבים את התרד הקצוץ עם הגבינות ומערבבים היטב.
חותכים פס ברבע מהטורטייה, מניחים חצי מהמילוי ומקלפים למעטפת. מכינים כך גם את הטורטייה השנייה.
מעבירים את הטורטייה למחבת חמה וקולים משני הצדדים לקבלת מרקם קריספי.
בתיאבון!