מדובר בהתארגנות תושבים, שתאפשר מעקב אחר החלטות חברי מועצת פרדס חנה – כרכור בנושאי תכנון ובנייה בכלל וטענות האופוזיציה על פריצת תכנית המתאר בפרט
במפגש שנערך בהשתתפות עשרות תושבי פרדס חנה – כרכור, קרא חבר המועצה, עו”ד אייל כגן, המכהן כיו”ר האופוזיציה המקומית וחבר הוועדה לתכנון ובניה, להקמת “משמר המתאר”. לדבריו, התארגנות אזרחית זו תאפשר לתושבי היישוב מעקב אחר החלטות חברי המועצה בנושאי תכנון ובנייה. עוד לדבריו: “כך יוכלו התושבים לגלות מעורבות בהחלטות בהן יש פריצה של תכנית המתאר היישובית”.
למפגש שיזמה דפנה כהן זיו תחת הכותרת “הבניה בטירוף, נהיה כאן פקוק ואין תשתיות, בואו לשמוע מה ניתן לעשות”, הגיעו כאמור עשרות תושבים. חבר המועצה כגן הציג סקירת מצב עכשווית על מצב התכנון והבניה ביישוב, עם אפשרויות להשפיע.
כגן סקר את תכנית המתאר היישובית ובמקביל את החלטות הוועדה לתכנון ובנייה בשנים האחרונות. כמו גם, את ההחלטות האחרונות של הוועדה המחוזית, את היחסים עם רשות מקרקעי ישראל, החברה לפיתוח קיסריה ועוד.
בדבריו הצביע כגן על החלטות שבהן, לטענתו, ועדת התכנון והבניה פרצה בעצמה את תכנית המתאר היישובית
בדבריו הצביע כגן על החלטות שונות. החלטות בהן, לטענתו, ועדת התכנון והבניה פרצה בעצמה את תכנית המתאר היישובית. כדוגמא הציג את תכנית עמל-ההדרים- הצפירה ואת ההשלכות התקדימיות, לדבריו, “של ההחלטות שהתקבלו”.
לשאלות התושבים, לגבי האפשרויות שלהם להשפיע נוכח החשש משינוי הצביון היישובי, ריבוי הפקקים והעדר תשתיות, קרא כגן להקים את “משמר המתאר”.
עו”ד כגן הסביר, כי ביכולתם ובכוחם של התושבים להקים התארגנות אזרחית. התארגנות שתאפשר להם לעשות מספר פעולות. בין השאר: מעקב רציף אחר סדר היום של הוועדה לתכנון ובניה. שליחת מיילים לחברי הוועדה קודם לדיונים ובהם קריאה שלא לקבל החלטות שיש בהן פריצה של תכנית המתאר. כמובן, מעקב ופרסום של הצבעות חברי הוועדה על מנת להביא אותן לידיעת הציבור. במהלך המפגש נרשמה התעניינות רבה מצד התושבים ביוזמה החדשה.
“תכנית המתאר היישובית הינה הבסיס לתכנון והיא מהווה את הרף העליון מבחינת הבינוי הצפוי. מכיוון שהתוכנית אושרה רק ב-2017, אין כל מקום לפרוץ אותה. אלא, יש להילחם על מדיניות התכנון אותה היא משקפת. כמו גם על יישום בפועל של עקרונות התכנון בתחומי התשתיות, התחבורה, הנוף ועוד. הבעיה המרכזית במעורבות הציבור בנושאי תכנון ובנייה נוגעים, לרוב, רק לאלה העלולים להיפגע מתוכנית נקודתית. הם אלה שיילחמו והם אלה שיגישו התנגדויות. ולמה זו בעיה? כיוון שכל רשות מורכבת מעשרות ומאות תוכניות קטנות ונקודתיות. לכן, חייבים להסתכל על התמונה הגדולה והכוללת”.
1תגובה