תושבת האזור הגיעה למרכז הרפואי הלל יפה לאחר שסבלה מכאבי בטן תחתונה וגם דימומים באזור הרקטום. במידה ולא היו מאתרים את ההתקן והגוף הזר היה נותר בגוף, המצב עלול היה להחמיר ולגרום לזיהומים במעי
לאחר סדרת בדיקות שעברה, אבחנו הרופאים כי מדובר בהתקן תוך רחמי שחדר לרקטום וגרם לחור במעי. בניתוח מורכב רב מקצועי, שכלל צוותים מתחום הכירורגיה, גסטרואנטרולוגיה וגינקולוגיה, הוסר ההתקן בהצלחה, המטופלת אושפזה להתאוששות במחלקה הכירורגית וכעבור מספר ימים שוחררה לביתה במצב טוב
האישה בת 46 סבלה מכאבי בטן תחתונה ודימומים מאזור הרקטום. היא הגיעה לחדר מיון נשים , ולאחר סדרת בדיקות שעברה, כולל בדיקת קולונוסקופיה, אימתו הרופאים את חששם כי מדובר בהתקן תוך רחמי שחדר למעי וגרם לנקב ברקטום. למטופלת היה התקן נוסף תוך רחמי כך שלמעשה היו בגופה שני התקנים בו זמנית- האחד ברחם והשני באזור הרקטום.
בשל מורכבות המקרה, הוכנסה לניתוח מורכב להוצאת ההתקן מהרקטום, שכלל צוותים רב מקצועיים מתחום הכירורגיה, גסטרואנטרולוגיה וגינקולוגיה. הניתוח עבר בהצלחה, היא הועברה להתאוששות במחלקה הכירורגית ושוחררה לאחר מספר ימים לביתה כשהיא במצב טוב.
ד”ר אריאל פולנסקי, רופא בכיר באגף נשים, יולדות ופריון ב”הלל יפה”, ציין: “מדובר במקרה די נדיר שהתקן תוך רחמי חודר לתוך המעי וגורם לניקוב הרקטום וכתוצאה מכך לדימומים. במקרה זה, המטופלת החדירה התקן לפני כ- 13 שנים ולאחר מספר שנים, בבדיקה גינקולוגית, הרופא המטפל לא הבחין בו ושם לה התקן חדש כך שלמעשה כבר מספר שנים, היא נושאת בגופה 2 התקנים”.
ד”ר אורן גל, מנהל המכון הגסטרואנטרולוגי וד”ר מרק קירשון, מנהל היחידה לכירורגיה קולו-רקטאלית, שניתחו את המטופלת, ציינו כי מדובר במקרה נדיר ומאתגר שהצריך שיתוף פעולה של מספר גורמים, כל אחד בתחומו, שהביא לכדי הצלחת הפעולה- הוצאת ההתקן ללא פגיעה במעי. “במידה ולא היו מאתרים את ההתקן והגוף הזר היה נותר בגוף, המצב עלול היה להחמיר ולגרום לזיהומים במעי. היכולת לחשוף את ההתקן בשיטה לפרוסקופית תוך כדי הוצאתו וסגירת החור במעי בשיטה אנדוסקופית, מנעו ניתוח רחב היקף תוך הקטנה משמעותית של הסיכוי לסיבוכים”.
לד”ר פולנסקי מסר חשוב: “כל אישה עם התקן תוך רחמי חייבת להגיע לבדיקה שגרתית אצל רופא נשים ולוודא שההתקן נמצא במקומו. במידה וההתקן לא נמצא, חשוב לוודא שאכן נפלט החוצה מהגוף ולא התברג למקום אחר”.