אין כמו דובשניות ואין כמו דובשניות ביתיות עם דבש אמיתי. במיוחד לקראת ראש השנה, מתכון שכיף להכין
מאת שף קונדיטור סער אהרוני
מרכיבים יבשים:
300 גרם קמח תופח
100 גרם סוכר חום בהיר
חצי כפית אבקת סודה לשתייה
חצי כפית קינמון
כפית שטוחה מלח
רבע כפית תבלין ציפורן
מרכיבים רטובים:
2 ביצים גודל M
100 מ”ל שמן
100 מ”ל דבש
עוד חלמון אחד נוסף
זיגוג :
300 גרם אבקת סוכר
רבע כוס מים פושרים
שלבי הכנה:
מאחדים את החומרים היבשים, יוצרים גומה באמצע ומשלבים פנימה את החומרים הרטובים. מעבדים עם מרית לאיחוד המסה, המרקם אמור להיות בצק רך. מעבירים את המסה לשקית זילוף ללא צנטר.
מזלפים על גבי מגש מרופד בנייר אפייה עם מרחק סביר בין עוגייה לעוגייה. אופים 10 דקות בתנור שחומם מראש על 180 מעלות. בינתיים, מכינים את הזיגוג. מערבבים את אבקת הסוכר עם המים ובוחשים עד לקבלת מרקם אחיד המאפשר
לטבול את העוגייה אחרי שנאפתה. טובלים ומוציאים.
צילום: שאטרסטוק
מתכונים נוספים בקטגוריית אוכל