הילדה שיחקה עם הטבעת של אמה ובלעה אותה. סבתה שראתה את נכדתה מכחילה, הזעיקה את האב שביצע בה היימליך והבהיל אותה לבית חולים הלל יפה – חדרה
דימה אבו פול בת השלוש הייתה בבית סבתה ושיחקה בטבעת של אמה. בזמן ששוחחה עם אמה בטלפון, הכניסה את הטבעת המתכתית לתוך הפה ובלעה אותה. כשהיא סובלת מקוצר נשימה, רצה במהירות לסבתה שהבחינה כי הילדה מכחילה ולא נושמת. הסבתא הזעיקה את עמיר, אביה של דימה. עמיר, אח מוסמך במקצועו, ביצע היימליך והחזיר לדימה את הנשימה. אולם, הטבעת נותרה בפנים. האב הסיע במהירות את בתו לחדר מיון ילדים במרכז הרפואי הלל יפה. עם הגעתה ביצעו הרופאים צילום רנטגן . בצילום נצפתה בבירור הטבעת תקועה בוושט העליונה. ד”ר סוהיל גרה, הכניס את הילדה לניתוח חירום תחת הרדמה מלאה. באמצעות אנדוסקופ (צינור צר וגמיש) אותו החדיר ד”ר סוהיל דרך חלל הפה לוושט, נשלפה הטבעת בשלמותה. דימה אושפזה להשגחה במחלקת ילדים כשהיא מרגישה טוב. לגבי הטבעת? דימה שומרת אותה למזכרת בתוך קופסה קטנה.
פרופ’ יצחק ברוורמן, מנהל מחלקת אף אוזן גרון וכירורגיית ראש צוואר במרכז הרפואי הלל יפה, הוסיף כי “לא פעם אנו נתקלים בילדים קטנים שבולעים גופים זרים. אני קורא להורים לגלות ערנות. אל תאפשרו לילדים לשחק בחפצים קטנים שאותם הם יכולים לבלוע. מצבים אלה מסכני חיים”.