הוא עורך דין במשרה מלאה לפרנסה והמשנה לראש העיר חדרה בהתנדבות, כי אכפת לו; עו”ד יניב דרי נושם פוליטיקה במסדרונות העירייה אבל כשהוא רוצה לחלום ולנשום הוא קופץ לחוף הסיני
יומו של יניב דרי נחלק לשלושה: ניהול המשרד לעריכת דין שבבעלותו, מחויבויותיו כחבר מועצת העיר חדרה וכמשנה לראש העיר – תפקיד אותו הוא מצבע בהתנדבות והעוגן שלו – רעייתו ליטל ושלושת ילדיהם.
יניב נולד בחדרה, בשכונת שלמה. הוריו הם מוותיקי העיר וגם הם היו מעורים ומעורבים בחיי העיר והקהילה. “אבי שימש כמבקר עיריית חדרה בתקופת ראש העיר יחיאל כהנא. עד היום אני זוכר איך התרגשתי כילד, בכל פעם שראש העיר היה פוקד את בית הוריי. כילד חשתי תחושת גאווה שראש העיר בא לביתי ואני מכיר אותו”, מספר דרי ומוסיף: “באותה עת חדרה הייתה קטנה. השכונה בה גדלתי הייתה ממש מרכז ולב העיר. אחד הכיר את השני והאווירה בין השכנים הייתה אחרת לגמרי. תחושה כזו של הכל פתוח וחברי”.
כשאתה מתאר את חדרה הקטנה של פעם, למה אתה מתכוון?
“אני מדבר שהיו חברויות אמת, שכנות ורעות טובה. לא היה פשע, לא נתקלתי בזה. תמיד כולם היו אחד בשביל השני. הפוליטיקה החדרתית הייתה במרכז השולחן אצלנו בבית. כפי הנראה, זה מה שמשך אותי לפוליטיקה. מלבד הרצון שלי לתרום לעזור ולשנות, שאלה הערכים שינקתי מהבית, אני מאד אוהב את העיר חדרה את האנשים שגרים בה. יש בעיר מקומות מדהימים שאני אוהב. למשל, את חוף הים שגם בתור ילד וגם כיום, שיש לי זמן, אני שם בחוף הסיני או בחוף גדור. חוף הים עבורי, מאז ומתמיד, היו הזמן למחשבות ולחלומות. השקט, השלווה והרגוע שהים נותן זה כיף. לעצום עיניים ולהקשיב לרחש הגלים. כילד, כנער וגם היום תמיד אהבתי את פינות הטבע והפרדסים מסביב. זו חדרה בעיניי”.
במהלך שירותו הצבאי, כתצפיתן בשירות חובה, יניב דרי נפצע ונאלץ לעבור שיקום ארוך. בתום השיקום, הוא נלחם כדי שיאפשרו לו להמשיך בשירות צבאי כמתנדב. את שירותו הצבאי הוא סיים ביחידת המזל”טים של חיל מודיעין. “היה חשוב לי”, הוא אומר, “להתנדב. זה חלק מהערכים”.
עם שחרורו מצה”ל למד עריכת דין באוניברסיטת חיפה ושם ביצע התמחותו. עם תעודת עורך דין ביד חזר לחדרה והקים בה את משרדו. “הגעגועים לעיר, לאווירה, לנופים, לתחושה הם שהובילו אותי”.
אם נניח היית מקבל תקציב בלתי מוגבל. מה היית משנה בחדרה של היום?
“קודם כל הייתי משקיע בשכונות הוותיקות ומתקן בכך עוולהיסטורי הכולל שנים של הזנחה ואי שיפוץ התשתיות הקיימות. הייתי משקיע את הכסף בתיקון מערכות הניקוז והביוב. תראה,חדרה היא לא עיר צעירה. היא בת 130 . יש בה לא מעט תחלואות אותן צריך לשפר ולתקן. הייתי משקיע עוד ועוד בחינוך. בעצם, אלה הסיבות למה הצטרפנו לקואליציה בראשותו של צביקה גנדלמן. אלה חלק מהמטרות והיעדים שקבענו לעצמנו, ובכך לנסות ולתרום מהניסיון שיש לכל חברי הסיעה שלי, שהיא הסיעה הגדולה במועצה. לא התאים לנו להיות שחקני ספסל מהסוג שצועק אך לא ממש משפיע. העדפנו להכניס את הידיים לאש ולתרום כמיטב יכולתנו בהתנדבות”.
תן פרט אחד שמרבית הציבור לא יודע לגביך?
“לא כולם יודעים שאני אוהד מושבע של מכבי תל אביב בכדורסל. טרום קורונה נהגנו אחי ואני ללכת למשחקים . צוחקים ומעודדים. לא פעם היו רואים אותי מגיע, כמובן, למשחקי מכבי חדרה בכדורסל, עטוף בצעיפים וצועק ומעודד. את הפועל חדרה בכדורגל אני רואה, בעיקר, בטלוויזיה. אני די בטוח שברגע שייאפשרו לקהל לחזור למגרשים, גם שם סיכוי גבוה שיראו אותי”.
איפה תהיה בעוד עשר שנים והאם ראשות עיר קורצת לך?
“אני אהיה בחדרה, בתקוה שכולם יהיו בריאים, כי זה לאתלוי רק בנו. בעשיה הציבורית אהיה כל עוד ירצו בי ואהיה רלוונטי. האם ארצה לכהן בעתיד כראש עיר? בעיקרון כן, אבל אני ממש לא מתעסק בזה כי כרגע זה לא רלוונטי – חוץ אולי מכותרת יפה לעיתון…”.