בבנימינה – גבעת עדה מסמנים את היעד הבא בהגנת הסביבה: הרחבת ייצור הקומפוסט מפסולת גזם
בבנימינה – גבעת עדה מסמנים את היעד הבא בהגנת הסביבה: הרחבת ייצור הקומפוסט מפסולת גזם. כיום, על-פי הנתונים, 30% מפסולת הגזם של המושבות מועברות לאתר למיחזור ולייצור קומפוסט.
ביום שלישי סיירו ראש המועצה המקומית, איתי וייסברג וחברת המועצה אפרת מזרחי, המשמשת כיו"ר הוועדה לאיכות הסביבה, באתר הקומפוסט של קהילת בית אל. במהלך הסיור צפו השניים בהליכים השונים וקיבלו נתוני אמת על הליך המיחזור.
מהנתונים עולה, כי 30% מפסולת הגזם הנאספת מבנימינה ומגבעת עדה, מועברת לאתר. הגזם עצמו שמועבר, הוא נקי ומופרד מפסולת אחרת או מגרוטאות. על-מנת להגדיל את היקף מיחזור הגזם, תרחיב המועצה את פעילותה בהסברה ובאכיפה להוצאת הגזם במועדי הפינוי – בנפרד מגרוטאות. ייעול במהלכים אלה עשויים לשפר באחוזים רבים את היקף הליך המיחזור.
קומפוסט, או בשמו העברי "דשונת, הוא דשן עשיר שנוצר מזבל אורגני שהתפרק ואפשר להחזירו לקרקע ולטייב אותה. בטבע מתרחש תהליך תמידי, כאשר פסולת של אורגניזם (עלים למשל או פירות שנרקבו), נושרים מעץ ומשתלבים בקרקע. עד לפני מספר שנים נהגו בכל הארץ לפנות גזם למטמנות. כיום, יותר ויותר מועצות מקומיות בעלות אופי חקלאי, מעבירות את הגזם למרכזים לייצור קומפוסט אורגני. משקלו של קומפוסט מוכן הוא כ-50% מהמשקל ההתחלתי, והוא מכיל עד 70% חומר אורגני.