השבוע נפגשו דרור שהם, תושב חדרה והצוות הרפואי של מר”מ דגני (כללית), שהצילו את חייו בזכות ערנות, תגובה מהירה ומכשיר דפיברילטור אחד
לפני כשבועיים דרור שהם, תושב חדרה בן 64, חש ברע. לרעייתו יעל סיפר , כי הוא חש בכאבים בחזה. יחד איתו פנו השניים למערך הרפואה הדחופה של כללית בחדרה. עם הגעתם למרפאה, התמוטט דרור על הרצפה ואשתו קראה לעזרה. רופא המשמרת, ד”ר מוחמד אבו סריה, יחד עם האחות, פדוא מחאמיד, עזבו הכל והחלו לבצע בדרור החייאה. במקביל, הזעיקו ניידת טיפול נמרץ.
ד”ר אבו סריה מספר, כי ההחייאה ערכה זמן רב ובוצעה באופן ידני – על מנת למקסם את איכות עיסוי הלב שמחליף את תפקידו של הלב באופן מכאני. לאחר החייאה ארוכה שערכה כעשר דקות ומכת חשמל ממכשיר דפיברילטור, חזר דרור להכרה. הוא נלקח לבית חולים הלל יפה – שם עבר צנתור חירום במחלקת הלב.
על רגעי האימה הרחיב לעיתון העיר News ד”ר אבו סריה. “הגעתי למשמרת שגרתית בשישי בערב. לא יכולתי לדמיין שתוך זמן קצר אתמודד עם מטופל שאיבד את הכרתו ונדרש להחייאה. קיבלתי את דרור כשהוא ללא דופק והתחלתי בהחייאה, עיסוי לב ומכות חשמל של הדפיברילטור. לאחר כמה סבבים ארוכים של החייאה, שערכו 10 דקות ומכת חשמל, דרור חזר להכרה. במקביל הגיע צוות נט”ן”.
מה אתה, כרופא, מציע לאנשים שחשים ברע?
“דרור הוא דוגמה לכך, שבדיקה רפואית גופנית כשמרגישים ברע, יכולה להציל חיים. חשוב שכמה שיותר אנשים ולא רק צוות רפואי ידעו איפה יש דפיברילטור וידעו איך לבצע החייאה ועיסוי לב. כשמדובר באירוע לבבי, זמן התגובה הוא קריטי”.
דרור שהם לא זוכר את האירוע עצמו, כיוון שלא היה בהכרה. השבוע הגיע דרור למרפאה כדי לפגוש את הרופא ואת האחות שהצילו את חייו. “זה מעמד שקשה לדמיין שתהיה בו, ולכן ההתרגשות גדולה. אני מבין שמזל שהגעתי להיבדק. אם כל זה היה קורה לי בבית, לא הייתי יוצא מזה בחיים”.
האחות פדוא מחאמיד הוסיפה, כי “אני חושבת שאנחנו מתרגשים יותר מדרור. זו הייתה זכות להיות פה במשמרת שהתחילה בהחייאה ובהצלת חיים. אחרי שדרור פונה המשכנו את המשמרת עד 23.00 בלילה וזה לא היה פשוט, אבל ככה זה במר”מ בליל שישי”.
- בתמונה: דרור שהם והמלאכים בלבן שהצילו את חייו – ד”ר מוחמד אבו סריה והאחות, פדוא מחאמיד – שירותי רפואה דחופה – כללית חדרה.