השימוש בגז טבעי, בהיקף מוערך של 200 טון בחודש, יוביל להפחתה מיידית בפליטה לאוויר ולחסכון משמעותי בעלויות האנרגיה
חברת איטונג הודיעה כי השלימה חיבור של המפעל בפרדס חנה לרשת הגז הטבעי. זאת לאחר תהליך שכלל פריסת תשתיות נרחבות המתאימות לחיבורו של מפעל הבלוקים לגז טבעי במקום במזוט, מה שהיה נהוג עד כה.
המעבר לשימוש מלא בגז טבעי יוביל באופן מידי לצמצום הפליטות לאוויר, ולחסכון ניכר בעלויות האנרגיה. בכך, מצטרף המפעל בפרדס חנה למפעל השני של החברה באשקלון אשר משתמש בגז טבעי כבר מספר שנים. המפעל בפרדס חנה פועל למעלה מ- 70 שנה. הוא צפוי לצרוך כ- 200 טון גז טבעי בחודש. החיבור לגז שעלותו נאמדת בארבעה מלש”ח יעשה באמצעות חברת סופר אנג’י.
למערכת עיתון העיר News מסר אורי לופט, מנכ”ל איטונג, כי “המעבר לשימוש בגז טבעי יביא לשיפור משמעותי בפעילותה הסביבתית והוא חלק מתפיסת הייצור של מוצרי החברה העומדים בתקני בנייה ירוקה מחמירים כמו גם לחסכון בעלויות האנרגיה של החברה”.
איטונג היא החברה המובילה בישראל בתחום פתרונות הבניה ופועלת בישראל מעל ל- 70 שנה. תחומי פעילותה העיקריים הם בלוקים ומוצרי בנייה, משתלבות ומוצרי פיתוח סביבה ונוף. מוצרי בטון לתשתיות תת קרקעיות. מותג הדגל שלה הוא הבלוק הלבן המתבסס על הטכנולוגיה של חברת YTONG העולמית.
לחברה שני מפעלים: בפרדס חנה ובאשקלון, והיא משתייכת לקבוצת אינרום תעשיות בנייה.
בתמונה: טומי הרדי מנכ”ל כרמית, אורי לופט מנכ”ל איטונג, נועם שצ’לקה מנכ”ל אינרום. צילום: דנה כספי