בפעולת חילוץ שוטרי תחנת זכרון יעקב ממחוז חוף הצילו את חייה של מטיילת אשר נתקעה בחשכה למרגלות צוק. אנחנו מוסיפים כמה טיפים איך להתמודד עם הרגעים המפחידים האלו
לצד הפעילות למיגור הפשיעה שוטרי משטרת ישראל ובכללם בזכרון יעקב אמונים גם על ביטחון הנפש . זה כולל גם חילוץ מטיילים תועים ומבולבלים.
השבוע, פעלו שוטרי מחוז חוף מתחנת זכרון יעקב לאחר קבלת דיווח אודות חשש לחיי אדם לפיו אישה בשנות ה-40 לחייה תושבת זכרון יעקב אשר טיילה באזור רמות הנדיב הגיעה לנקודה בה לא הצליחה למצוא את דרכה החוצה , החשיכה החלה לרדת וסוללת מכשירה הנייד התרוקנה.
שוטרי התחנה זינקו מייד עם קבלת הדיווח למקום על מנת לאתרה. בסיוע יחידת הג׳יפים של מחוז חוף, סיירת הביטחון של זכרון יעקב וכוחות הצלה וכיבוי. הצוותים ביצעו סריקות בשטח שבמהלכן הצליחו לאתר את האישה על צוק בעומק השטח. הם חילצו אותה משם בריאה ושלמה.
“הייתי בלי סוללה (בנייד), לא יכולתי להסתדר. איך אני יכולה להודות לכם?” אמרה בהתרגשות בסרטון שצילמו במשטרה.
לצאת מזה בשלום
אין ספק שללכת לאיבוד תוך כדי טיול יכול להיות חוויה מתסכלת ומלחיצה. בטח אם זה קורה בשעות החשיכה או במקום שומם.
כמעט תמיד, ללכת לאיבוד בזמן טיול נגרמת מאירוע שנראה קטן (כמו החמצת סיבוב אחד) ואחריו החלטה שגויה. אפשר לעצור את הידרדרות המצב עוד יותר על ידי שימוש בשיט שנקראת STOP:
stop- ראשית הפסיקו לזוז והישארו רגועים. המחשבה על ללכת לאיבוד, במיוחד לבד ביער, עלולה ליצור תחושת פאניקה שמובילה להחלטות רעות. אל תחמיר בעיה פשוטה בכך שתסתובב במעגלים בתקווה למצוא את השביל.
T (think) – חשבו בבהירות. כמה זמן אתם הולכים בכיוון הזה? מתי היה צומת השבילים האחרון? תחשוב על התמונה הגדולה יותר והיכן משהו יכול היה להשתבש.
O – שימו לב. סרוק ברדיוס מתרחב לאיתור שריפות שבילים, סבך עקום, שריטות מגפיים על הקרקע, או כל סימן שיכול להצביע על עברו של מטיילים. הקשב היטב לצלילים רחוקים.
p (plan) – תוכנית. לפני שתתחיל לזוז שוב, יש לך תוכנית מוצקה; פעולה זו תמנע ממך להתבלבל עוד יותר ולפעול לפי דחף, דבר שעלול להיות מסוכן. לדוגמה, אתה יכול לסמן את מיקומך הנוכחי עם חומרים טבעיים ואז להמשיך בקו ישר במשך 50 צעדים (ספור כל פעם שרגל שמאל שלך פוגעת בקרקע). אם לא חציתם את השביל, תסתובבו ותחזרו 50 צעדים חזרה לנקודת ההתחלה לפני שתנסו כיוון אחר בקו ישר.