ישראל ממוקמת במקום השני בעולם בכמות השעות היומית מול מסכים וניידים; סיירת ההורים באור עקיבא, יחד עם אנשי מקצוע, קיימה מפגשים והרצאות על הסכנות ברשת
חודש פברואר הוא חודש המוגנות ברשת והרשות לביטחון קהילתי ומניעת אלימות, סמים ואלכוהול בעיריית אור עקיבא ערכה הרצאות, הסברה לתלמידים וחילקה חומרי מידע על מנת לשמור על הילדים והתלמידים במרחב הווירטואלי.
על-פי נתוני מחקרים בינלאומיים וכן מחקרים ישראלים, עולה כי הישראלים נמצאים מול מסכים כ-12.4 שעות בממוצע ביממה. השעות הרבות מול המסכים מתבטאת היטב בנפחי הגלישה. בעוד שבשנת 2012 צריכת הג'יגה הממוצעת בישראל עמדה על 1.5 ביום, נכון לשנת 2022 צריכת הג'יגה הממוצעת לאדם ליום עמדה על 15.
הישראלים גם מככבים בהיקפי השימוש ברשתות החברתיות השונות, כאשר ילדים ובני נוער הפכו את הרשתות החברתיות למעין "מגרש המשחקים" החברתי שלהם. לצד היתרונות, ברשת יש גם מצבי סיכון ופגיעה, פדופיליה, חרמות, פייק ניוז ועוד.
במהלך חודש פברואר, כאמור, פעלה נציגות סיירת הורים באור עקיבא במסע הסברה לתלמידי בתי הספר בנושא הסכנות ברשתות החברתיות. כמו כן, הרחיבו המתנדבים על חשיבות השימוש במוקד 105 – המטה הלאומי להגנה על ילדים ברשת.
ההורים – מלכה רפאלי, אבי שלוש, ליאון רפאלי, חני פרץ פיינברג וחנה ריביץ, הציגו סרטון ומצגת והתייחסו לסכנות הקיימות ברשת. הם נשאלו שאלות, הבהירו מצבים שונים ברשת ואף הציגו דוגמאות. בנוסף, בכל בית ספר הוצב שילוט הכולל את הסלוגן "אתם לא יודעים עם מי אתם מדברים ברשת". כמו כן חולקו מגנטים ובהם טלפונים חשובים, בהם המטה הלאומי להגנה על ילדים ברשת – 105.
משה נקש, מנהל הרשות לביטחון קהילתי ומניעת אלימות, סמים ואלכוהול, הוסיף כי "אנו מזכירים לילדים ולהורים, כי יש להשתמש באופן מושכל, זהיר, אחראי ובטוח ברשת ובכל המכשירים המחוברים אליה".