אורן גולן, האיש החזק בקבוצת הפועל חדרה, בראיון בלעדי על התחושות, הביקורות, ההתמודדות מול הגירעון וגם על הכמיהה להחזרת אלפי אוהדי הקבוצה למגרשים.
בהפועל חדרה ממש רצו לנצח בשני מפעלי הגביע – גביע הטוטו וגביע המדינה. מעבר לענייני יוקרה, עבור הקבוצה עם התקציב הנמוך ביותר בליגת העל שסוחבת על גבה גירעון משנת 2021, ניצחון משמעותו הכנסה נוספת.
אלא, שהמציאות טפחה על הפנים של האדומים. כשנתניה ניצחה את חדרה במשחק על כרטיס העלייה לגמר גביע המדינה, עוד קיוו שזה יום חלש. כמה ימים לאחר מכן, הייתה זו כפר סבא שהעיפה את חדרה בגביע הטוטו.
כל מי שעוקב אחרי מדורי הספורט בכלל ואחרי הגיגי האוהדים בקבוצות ברשת החברתית, לא יכול להתעלם מכך, שבין אם מדובר בהפסד או בניצחון, הקבוצה חוטפת אש. כשמדובר בניצחון, החצים מופנים על שיטת משחק “הבונקר” המאוד לא אטרקטיבי. כשמדובר בהפסד, על תמהיל השחקנים ויכולתם.
דווקא אחרי שני ההפסדים במפעלי הגביע, בחר המנהל המקצועי, אורן גולן, להתראיין לעיתון העיר News. גם על התחושות האישיות, גם על ההיבטים המקצועיים וגם על התקוות.
הפועל חדרה הודחה גם מגביע הטוטו וגם מגביע המדינה והביקורת הציבורית כתשה אתכם. איך לקחת את ההפסד באופן אישי ובהיבט מקצועי?
“כספורטאי בוודאי שלקחתי את זה קשה. גם את ההפסד בגביע הטוטו וגם את ההפסד בגביע המדינה. בהיבט המקצועי חשוב להפריד ביניהם. בגביע הטוטו עשינו תוצאת תיקו מול מכבי נתניה ובסוף הפסדנו בפנדלים. זה היה מאוד אכזרי וכואב. על אחת כמה וכמה בגלל היריבות שיש בין שתי הקבוצות. לגבי גביע המדינה, לא הופענו פשוט. בתור בן אדם אופטימי אני מנסה להסתכל על חצי הכוס המלאה, שנוכל להתרכז בליגה וגם זה יתרון. יש לנו ליגה קשה ומצפות לנו מלחמות קשות כדי להבטיח את ההישארות – כך שניתן את כל כולנו שם”.
מצד אחד אתם נמצאים כרגע במקום החמישי בטבלת ליגת העל, מנגד, הצגתם יכולת רעה בלשון המעטה במפעלי הגביע. איך הצוות המקצועי מסביר זאת ואיך אתה רואה, כמנהל מקצועי, את מצב הקבוצה?
“אני חושב שגם פה צריך לעשות הפרדה בין הליגה לבין מפעלי הגביע. אנחנו לא עולים באותם הרכבים, ההרכבים הם שונים. בגביע המדינה עלינו בהרכב השני שלנו. המון שחקנים בכירים לא היו, כי קיבלו מנוחה. בסופו של דבר, החשיבות הגדולה שלנו היא הליגה. לשם אנחנו מכוונים ושם אנחנו מתמקדים. הפועל חדרה עשתה סיבוב נהדר. גם המיקום שלנו בטבלה, גם המשחקים הטובים שעברנו וקצב צבירת הנקודות אני מאוד מרוצה. כן, אני מאוכזב מההדחה במפעלים אבל זה קורה”.
עד כמה אתה מעריך, ששני ההפסדים במפעלי הגביע ישפיעו על יכולת המשחק בליגה?
“אני לא חושב שתהיה השפעה, כי לא מדובר באותם שחקנים. המון שחקנים חדשים, רעננים, שחקני הרכב שחוזרים חזרה לעמדות שלהם. אני והצוות המקצועי חושבים, בעיקר מאמינים, שהפועל חדרה תפגין יכולת טובה מאוד מול הפועל ירושלים ויהיה בסדר”.
ביקורת היא חלק בלתי נפרד מעולם הכדורגל. הפועל חדרה “נהנית” מביקורת יתר העונה ולאו דווקא תמיד באותו נושא. איך אתם מתמודדים עם הביקורת שאתם מקבלים?
“התשובה לשאלה נמצאת בגוף השאלה הקודמת. אנשים שמגזימים בביקורת אני לא נותן לזה חשיבות. אני אדם שיודע לקבל ביקורת בהבנה כאשר היא בונה. אם היא מוגזמת, ממשיכים הלאה לא מתייחסים”.
זה לא סוד שהמועדון נמצא בבעיה כלכלית תקציבית העונה. איך בכל זאת מצליחים לשמור את הראש מעל המים? עד כמה זה משפיע עליכם בפועל?
“מבחינה תקציבית לקחנו על עצמנו סופר אתגר העונה. כל המועדון נכנס לצמצום והצלחנו ברוך השם לעמוד יפה מאוד ביעדים שלנו עד כה. לא רק בקבוצה הבוגרת. הצלחנו לצמצם את הגרעון שלנו בצורה מאוד משמעותית. אני גאה מאוד במנכ”ל, אלי דגני ואנשי הצוות, שעושים לילות כימים למען המועדון. אנחנו נמצאים בדרך הנכונה ועם הפנים קדימה”.
שבוע שעבר פרסמנו בעיתון העיר News נתונים מתוך הדו”ח הכספי של שנת 2021 – שנה שסיימתם בגירעון גדול. איך תסתיים השנה?
“הגרעון, זה שדיווחנו עליו, הוא זה שבגללו נכנסנו לעונה מאתגרת מאוד כלכלית. הצלחנו לצמצם את הגרעון בצורה מאוד משמעותית. אם נסיים את העונה ונשאר בליגת העל בבוגרים ובנוער, יחד עם הצמצום האדיר שעשינו, נגיע לעונה הכי טובה ומוצלחת שהייתה לנו מכל הבחינות”.
במשחקים האחרונים נראה שכמות הקהל שלכם במגרש נמוכה מהרגיל. עד כמה יש קשר ליכולת של השחקנים במגרש?
“אני חושב שמבחינת הקהל, זה באמת המקום שאנחנו חייבים להשתפר בו. כמו תמיד אנצל את הבמה הזו כדי לקרוא לקהל הנהדר שלנו להגיע בהמוניו לתמוך בקבוצה. הפועל חדרה כבר עונה שישית ברציפות לא חלק מקרבות תחתית. אני חושב שהקהל צריך להצביע ברגליים וצריך להיות גאה בצוות ובשחקנים של הקבוצה – גם בתקופות קשות שהקבוצה לא זוהרת. פה נמדדים אוהדים. לחדרה יש אוהדים אמיתיים שרק צריכים להגיע למגרש. כמובן, שיש קשר ישיר ועקיף ליכולת השחקנים במגרש. הקהל דוחף את השחקנים ושהוא חסר זה מורגש”.
חדרה עושה לא מעט ניסיונות למשוך קהל למגרשים. זה לא באמת מצליח. מה כמות הקהל שתספק אותך?
“מבחינת קהל, לדעתי קבוצה כמו הפועל חדרה צריכה להביא בין 4000 ל-5000 אוהדים ליציע בכל משחק. על אחת כמה וכמה במשחקים הגדולים. אני בתחילת כהונתי זכיתי לראות 4000 איש ביציע בליגה א’, בליגה לאומית שעלינו ליגה ובוודאי בשנה הראשונה בליגת העל זכינו לכמות אוהדים גדולה מאוד. אני חושב שכולנו צריכים להתאמץ יותר כדי להחזיר את הקהל הביתה ליציע. כמובן, שיכולת טובה תעזור ולזה אנחנו מן הסתם שואפים ומצפים מהשחקנים והצוות”.
איך אתם מתכוננים לחלון ההעברות של ינואר? מה על הכוונת?
“אנחנו רוצים קודם לראות איך נגיע לינואר. אם הפועל חדרה תצליח לאסוף לפחות ארבע נקודות בשלושת משחקי הליגה הקרובים. אז נגיע עם 22 נקודות שזה היעד וזו בעצם המטרה שלי. במצב כזה השינויים בינואר יהיו מינוריים. נתחזק בשחקן או שניים ונשחרר שחקנים שלא הצליחו אצלנו בחצי עונה הזו. אני מאוד מקווה שכך יהיה. מגיע קרדיט גם לשחקנים הנפלאים שהביאו אותנו למקום בו אנחנו נמצאים היום. סך הכל צריך לזכור, שחדרה אחרי סיבוב נהדר עם 18 נקודות ובמקום החמישי בטבלה. אז אין סיבה לערוף ראשים, אלא להודות לשחקנים והצוות על הסיבוב המצוין. כמובן, לנסות ולעשות הכל שהסיבוב השני יצליח כמו הראשון ואף יותר”.
כרגע חדרה ממוקמת בפלייאוף עליון. בסיבוב השני מרבית הקבוצות משנות ומחזקות הרכבים. איך אתם תסיימו?
“מניסיוני רב השנים אני יודע שהסיבוב השני הרבה יותר קשה. אני מאוד אשמח שהפועל חדרה תבטיח את הישארותה בליגה כמה שיותר מהר. לגבי מיקום, אני פחות רוצה להמר על מיקום. מה שחשוב לי זה שלא נהיה חלק מקרבות התחתית ונבטיח את מקומנו בהקדם. זהו יעד לא קל בכלל בליגה כזו משוגעת. אנחנו רואים כמה זה קשה. אני כן רוצה לראות שחקנים צעירים צוברים ביטחון והופכים לשחקני הרכב. אני מאמין, שתהיה אפשרות לתת להם הזדמנות בבוגרים, אחרי שנבטיח את מקומנו”.