בניגוד לפנקייק האמריקאי, הבלינצ’ס דק יותר ועדין יותר – מה שהופך אותו כבסיס נוח מאוד למילוי. אז תדליקו את הגז ונתחיל להכין בלינצס מוקרם במילוי פטריות ובטטה
מאת שף גולן ימין
חומרים לבלינצ’ס:
1.5 כוס קמח
1.5 כוס חלב
2 ביצים
0.5 כפית מלח
חומרים למלית:
50 גרם גבינה בולגרית למריחה
בצל ירוק קצוץ
4 פטריות פורטובלו חתוכות לקוביות קטנות
פירה בטטה (משתי בטטות שבושלו מראש)
חומרים להקרמה:
שמנת לבישול
בצל קצוץ
3 שיני שום קצוץ
100 גרם גבינה צהובה מגורדת
מלח ופלפל לבן
אופן ההכנה:
בשלב ראשון נכין את עלי הבלינצ’ס.
את כל המרכיבים נכניס לסיר קטן ונערבב היטב עד לקבלת בלילה חלקה. נטבול נייר סופג בכף אחת שלשמן ונשמן מחבת. את המחבת נניח על הגז ונחמם. נמלא חצי מצקת בבלילה ונמזוג למחבת. בערך לאחר דקה וחצי יופיעו בועות. אז נהפוך את עלה הבלינצ’ס ונטגן לדקה נוספת. כך נעשה את כל העלים. בשלב השני נכין את המלית. ניקח את כל החומרים ונערבב יחד. נקפיץ על מחבת לשתי דקות כדי לרכך את הפטריות. נניח על שולחן העבודה עלה בלינצ’ס, נמלא במעט מלית ונגלגל את עלה הבלינצ’ס.
בשלב השלישי נבצע את הליך ההקרמה. בסיר קטן נמזוג כף שמן ונטגן עד להזהבה את הבצל ואת השום . נוסיף את השמנת ונטבל במלח ובפלפל. נביא לרתיחה ונסגור את הגז. נטעם ונתקן. נסדר את הבלינצ’סים בצלחות ונמזוג מעל את השמנת החמה. להשלמת ההגשה נפזר מעל גבינה מגורדת ונקרים בתנור שחומם מראש.
למתכונים נוספים לחצו: https://citynews.co.il/category/%d7%90%d7%95%d7%9b%d7%9c/