להעסיק את הילדים בבית: מתכון להכנת שלגון פאדג’
לנוכח המצב הבטחוני, המסגרות החינוכיות סגורות, מה שמביא להמון זמן מתוח, לחוץ ו”משעמם” עם הילדים בבית. הורים רבים מחפשים תעסוקה עבורם ופעילויות יצירותיות. בן אנד גריס מציע מתכון טעים, ויצרתי להכנת שלגון פאדג’ באמצעות גלידת פינט של שוקולד בראוניס.
רכיבים :
1 פיינט של גלידת שוקולד בראוניס של בן & ג’ריס, מרוכך מעט
175גרם שוקולד צ’יפס מריר
2 כפיות שמן קוקוס
רעיונות לתוספות: ג’ינג’ר מסוכר, שקדים טבעיים קצוצים, פופקורן קצוץ, פרחי היבסקוס, קוקוס, סוכריות, זרעי צ’יה, שברי קקאו , אבקת חמאת בוטנים ועוד
הוראות הכנה:
- ממלאים 6 תבניות שלגונים עם גלידת שוקולד בראוניס מרוככת משתמשים במרית או בכף, כדי למלא את התבניות. שמים את המכסים והמקלות במקום ומקפיאים את השלגונים למחות ל2-4 שעות.
- כאשר השלגונים קפואים, מכינים את הזיגוג שוקולד על ידי שילוב שוקולד צ’יפס עם השמן קוקוס בקערה הניתנת לחימום במיקרו. מחממים במיקרו למשך 20 שניות כל פעם עד אשר השוקולד מומס וחלק. אם זה חם מדי, חשוב לאפשר לזה להתקרר מעט.
- מכינים את התוספות כך שיהיו נגישים ומוכנים לשימוש מיד אחרי טבילת וזליפת השוקולד על השלגונים.
- כאשר הכל מוכן והשוקולד נוזלי, אך לא חם מדי, מוציאים את השלגונים מהתבנית ומניחים אותם על תבנית עם נייר אפייה או אלומיניום. אחד אחד, טובלים את השלגון או מזלפים את השוקולד מעל לפי רצונכן. בוחרים את התוספות האהובות ומפזרים מעל לשוקולד.
- מסיימים לטבול ולקשט את כל השלגונים ומחזירים את התבנית למקפיא למשך כ-30 דקות עד שעה על מנת לאפשר לשלגונים להתקשות. תיהנו!
זמן הכנה: 15 דק’
באדיבות בן & ג’ריס. צילום: יח”צ