אין ספור וריאציות יש להכנת דג סלמון. אחד הייחודיים יותר הוא ברוטב לימון וצלפים
מאת שף גולן ימין
מצרכים:
קילוגרם סלמון (רצוי טרי)
כף מלח גס
כף פלפל שחור גרוס
כפית טימין יבש (הכי ישראלי בעיני)
3 כפות שמן זית
לרוטב:
תרסיס שמן
2 לימונים טריים סחוטים
חצי כוס יין לבן
2 גמבות (אדום צהוב) חתוכים לקוביות קטנות
חצי כפית שטוחה כורכום
רבע כוס מים מהולה בכף שטוחה של קורנפלור
צלפים (בהחלט טעם נרכש)
אופן ההכנה:
נחמם את התנור מראש לחום של 170 מעלות. בינתיים, נניח את הדג בתבנית. נתבל את הדג בתבלינים ונעסה את הדג באמצעות שמן הזית. נכסה בנייר כסף ונכניס לעשרים דקות לתנור. בזמן שהדג בתנור, ניקח סיר קטן, נרסס מעט שמן ונטגן את הגמבות. דקה אחרי נוסיף כף צלפים שנשטוף היטב, נערבב ואז נוסיף את היין ואת הלימון הסחוט. נביא לרתיחה, נערבב, ננמיך האש ונוסיף את הקורנפלור לצורכי הסמכה. נרתיח שוב ונסגור. את הדג נגיש על עלי תרד שבושלו. את הרוטב (יש כאלה שמעבירים במסננת) נמזוג מעל הדג. למראה צרוב, נניח את הדג על מחבת פסים לוהט כדקה לפני הכנסתו לתנור.