• רשת סופר ספיר
חדרה שיאנית הגשם

חדרה שיאנית הגשמים – וללא נזקים

העירייה נתנה מענה מהיר להצפות – ללא פינוי תושבים וללא נזקי חריגים

העירייה נתנה מענה מהיר להצפות – ללא פינוי תושבים וללא נזקי חריגים

החורף הגיע, ובמלוא עוזו. מערכת הגשם המשמעותית הראשונה של השנה הציבה את חדרה כשיאנית המשקעים עם 90 מ”מ של גשם. כאשר מרבית המשקעים הגיעו ב-48 שעות. בין שעות אחר הצהריים של יום חמישי שעבר ועד לשעות אחר הצהריים של שבת.

למרות הכמות הגדולה מאוד של גשם תוך זמן קצר, בחדרה לא נאלצו לפנות תושבים מבתיהם. גם מקרי ההצפות היו נקודתיים וזכו למענה מהיר ומקצועי של עובדי העירייה שיצאו לשטח.

עובדי אגף שפ”ע, אכיפה והנדסה פעלו במהלך כל סוף השבוע לטיפול במפגעים השונים. למוקד העירוני הגיעו במהלך סוף השבוע כ-250 פניות. מרביתן המכריע טופלו במהירות, כאשר העובדים פעלו גם תוך כדי הסופה וגם בהפוגות השונות. הטיפול העיקרי היה בהצפות ובפתיחת פתחי ניקוז סתומים, שנגרמו בשל עלים וצמחיה שנערמו במהירות על פתחי הניקוז, ויצרו חסימות גם במוקדים שנוקו בימים האחרונים. היו גם 7 פניות בנושא תמרורים שניזוקו. 4 תלונות על בורות בכביש וגם תלונה אחת על קריסת מדרכה.

כידוע, עיריית חדרה נערכת בכל שנה לחורף, וביצעה החל מסוף חודש אוגוסט פעולות מקיפות לניקוי תעלות פתוחות והקולטנים ברחבי העיר ושאיבת פסולת בשילוב ביוביות. השנה, במסגרת שיתוף פעולה עם אגף פיתוח תשתיות במינהל הנדסה, נבנו מתקני ניקוז חדשים. לצד טיפול במוקדים בהם יש נטייה להיחסם ע״י לכלוך וחול. את התוצאות של כך ראינו בסוף השבוע. כאשר למרות שיאי משקעים, עובדי העירייה הצליחו לתת מענה מהיר והסופה הסתיימה בלי נפגעים וללא אירועים יוצאי דופן. אגב, רשות ניקוז ונחלים שרון החלה לאחרונה בביצוע תכנית המסדירה את הרחבת נחל חדרה. זאת כדי למנוע את עליית מפלס הנחל והצפות.

ראש עיריית חדרה, ניר בן חיים: “אני רוצה להודות לעובדי אגף שפ”ע, אכיפה והנדסה ולכל הגורמים העירוניים שיצאו לשטח בעיצומה של הסופה. ועבדו במזג אוויר סוער על מנת להבטיח שתושבי חדרה לא ייזוקו. העובדה שהצלחנו לעבור את המערכת הזו בלי אירועים חריגים ובלי פינוי תושבים. זאת למרות שבחדרה נרשם שיא המשקעים והתמודדנו עם כמויות משקעים חריגות בזמן קצר, משמחת אותי מאוד ומצביעה גם על עבודת מנע ראויה”.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

שתפו את הפוסט!

עוד כותרות

רותם בר יוסף

מהעוזר למאמן

רותם בר יוסף מונה למאמן הפועל חדרה הפועל חדרה ממשיכה לגבש את הצוות המקצועי

ספורט

נדלן

רכילות

קול אחד חגיגת הופעות באינרבוקס

קול המוזיקה בחדרה

אגף אתו”ס מציג: חגיגה מוזיקלית יוצאת דופן באנרבוקס עם שורת מופעים איכותיים ביום חמישי

תרבות ופנאי

עסקים

לייף סטייל

בריאות

חוק ומשפט

אוכל

חינוך

מצווארה רופא שיניים

מאמרים נוספים

מיכל אלון ואפרת מור, בעלות "פלאות" חנות צעצועים

מסע לארץ הפלאות

מיכל אלון ואפרת מור, בעלות חנות הצעצועים “פלאות” חוגגות 10 שנים של קסם וצעצועים

סנ"צ אריה דורון משטרת חוף

אריה דורון מאמין בדרך

שבועיים לאחר שמונה לתפקיד דובר משטרת ישראל, מצא עצמו סנ”צ אריה דורון במתקפה תקשורתית

קומפרסור לרכב

קומפרסור לרכב

המדריך לרכישת קומפרסור לרכב להשגת כוח לצמיגים ושליטה ברכב אם אתם מחפשים ציוד ואביזרים

מסדרון שטוף -תשלום לועד בית

תשלום ועד בית

איך אפשר לייעל את התהליך של גביית ועד בית אין ספק כי אחד מהתפקידים

נהיגה בחורף

זהירות! נהיגה בחורף

ראות מוגבלת, כבישים רטובים וחלקים ורוחות חזקות – הם רק חלק מהסכנות הנלוות לנהיגה

חימום תת רצפתי

חימום תת רצפתי

מהו חימום תת רצפתי, מהן היתרונות ולמי זה מתאים החורף הישראלי אולי לא קר

גולף-איתי כהן

איתי כהן דור 3

הוא מסומן כדבר הגדול הבא בענף הגולף, הוא דור שלישי לשחקני גולף שצמחו באור

מבריטניה ישירות לישראל

רילוקיישן לישראל מבריטניה: חברת לוגיסטיקה הופכת את התהליך לקל ופשוט למרות שהשהות באנגליה במשך

מראש שיש חוזר ובענק

חברת אלוני משיקה את הטרנד בעולם העיצוב: אריחי גרניט פורצלן ענקיים במראה שיש בהשראת

מסיבה במועדון

מסיבת סמים ואלכוהול

המשטרה חשפה הלילה מסיבה רווית אלכוהול וסמים שאורגנה בשטח מפעל באזור התעשיה בבנימינה ורשמה

ניידות משטרה במחסום

מבצעי אכיפה בפרדס חנה

כחלק ממאמצי התפשטות הקורונה נמשכים מבצעי האכיפה כנגד הפרת תקנות הקורונה במרחב הציבורי, בימים

תמונה של חטיף משולשים

משולשים בשלושה טעמים

המותג Free  משיק לראשונה: חטיפים מלוחים מרכיבים טבעיים בלבד לנשנוש באריזות אישיות: “מושלשים” “מושלשים”

שריפה ביער

שבוע של גל שריפות

סיכום אירועי השריפות , תחנת כיבוי חדרה משעות הבוקר לוחמי האש של תחנת חדרה

ילד עם מסיכת קורונה וכפפות מביט מהחלון

חרדה ושמה קורונה

“הגל השני” של הקורונה חידד את העובדה כי הנגיף יישאר אתנו ככל הנראה, לעוד

הופכים חזון למציאות

הופכים חזון למציאות

ראש המועצה הגר פרי יגור : “הופכים חזון למציאות! מליאת המועצה דנה ואישרה נושאים

שתפו ברשתות החברתיות

דילוג לתוכן
Privacy Overview

This website uses cookies so that we can provide you with the best user experience possible. Cookie information is stored in your browser and performs functions such as recognising you when you return to our website and helping our team to understand which sections of the website you find most interesting and useful.