לכבוד פורים: רולדת פרג מועשרת בחלבון וסיבים תזונתיים למשלוח מנות!
משנכנס אדר מרבין בשמחה ומתחילים להתכונן למשלוחי המנות המפנקים ומה יותר מתאים ממתוקים שהם גם מפנקים וגם בריאים? חברת הרבלייף מנדבת מתכון לרולדת פרג שהיא גם טעימה ומשמחת וגם בריאה ומועשרת בחלבון ובסיבים תזונתיים, מתוך ספר מתכוני הבריאות: “מבשלים דרך חיים”, הכולל כ-80 מתכונים מגוונים על טהרת הבריאות עם פירוט ערכים תזונתיים.
רולדת פרג ( 10 פרוסות)
רכיבים לבצק:
◦ 6 כפות מדידה פורמולה 1 ספורט בטעם וניל
◦ 1 כף מדידה אבקת סיבים תזונתיים
◦ ¾ כוס קמח
◦ כפית סודה לשתייה
◦ קליפה מגוררת מ-1 לימון
◦ 2 ביצים
◦ פקק תרכיז משקה אלוורה בטעם טבעי
למילוי פרג:
◦ ½ כוס חלב דל שומן/ משקה שיבולת שועל/ שקדים/ סויה
◦ 1 כוס (70 גרם) פרג, טחון טרי
◦ 1 כף מדידה פורמולה 1 בטעם וניל עוגיות
◦ כפית דבש
אופן הכנה
להכנת המילוי: מניחים בסיר את החלב ומביאים לרתיחה עדינה. מוסיפים את הפרג הטחון ומבשלים תוך כדי ערבוב עד שהפרג ספג את רוב הנוזלים לכדי תערובת סמיכה. מסירים מהאש, מוסיפים את אבקת הפורמולה 1 בטעם וניל עוגיות והדבש, מערבבים ומצננים לטמפרטורת החדר.
להכנת הבצק: מניחים את אבקת הפורמולה 1 ספורט, אבקת סיבים תזונתיים, קמח, סודה לשתייה וקליפת לימון מגוררת בקערה ומערבבים היטב. מוסיפים את הביצים ותרכיז משקה האלוורה ומערבבים רק עד שמתקבל בצק אחיד.
מחממים תנור ל-180 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפיה.
על גבי משטח מקומח, מרדדים את הבצק למלבן בעובי 5 מ״מ. מורחים את תערובת הפרג בשכבה אחידה ומגלגלים לרולדה. מניחים את הרולדה בתבנית כשהתפר פונה כלפי מטה. בעזרת סכין חורצים פרוסות ברוחב 5 ס״מ ואופים 15 דקות, עד להזהבה. מצננים וחותכים לפרוסות.
בתאבון!
צילום: דן פרץ
למתכונים נוספים לחצו