מצעים ומגבות. מתי צריך להחליף?

הסכנה שמסתתרת במגבות ובסדינים

כל כמה זמן מחליפים מגבת או סדין? התשובה תפתיע אתכם.

כל כמה זמן מחליפים מגבת או סדין? התשובה תפתיע אתכם.

מגבות רטובות, סדינים שלא הוחלפו וספוגיות ניקוי על השיש. הם רק חלק מהחפצים בבית שמרבית האנשים לא מודעים שלמעשה מדובר בכר פורה להתפתחות של מגוון חיידקים ופטריות העלולים להזיק לבריאותנו. “החיידקים לא נחים וגם אנחנו לא. היגיינה נכונה היא השקעה קטנה עם תועלת גדולה”, אומר ד”ר פארס סאלמה, מומחה לרפואת עור ומין ממאוחדת מחוז צפון

מחקרים רבים מראים כי רוב האנשים אינם מחליפים את פריטי הבד שלהם בתדירות המתאימה. מה שהופך אותם למצע פורה להתרבות חיידקים מזיקים. הבנת התזמון הנכון להחלפה ושיטות הניקוי הנכונות יכולה למנוע בעיות עור רבות ולשפר משמעותית את איכות החיים.

“מגבת הרחצה שסופגת את הלחות מהגוף היא כר פורה לחיידקים ופטריות. במיוחד בסביבה חמה ולחה כמו חדר האמבטיה. הטמפרטורה הגבוהה, הלחות הקבועה ושאריות סבון ותאי עור יוצרים תנאים אידיאליים להתרבות מיקרואורגניזמים מזיקים”, מסביר ד”ר פארס סאלמה, מומחה לרפואת עור ומין ממאוחדת מחוז צפון. לדבריו, מומלץ להחליף מגבת רחצה כל שלושה עד ארבעה שימושים. או אחת לשניים-שלושה ימים אם מתקלחים יום-יום. “לחיידקים כמו סטפילוקוקוס אאורוס יש יכולת לשרוד על סיבי הבד ימים רבים. לכן החלפה סדירה מפחיתה את הסיכון לגירויי עור או לזיהומים. מגבת שנשארת רטובה זמן רב מעלה עוד יותר את רמת הזיהום”.

ד"ר פארס סאלמה, מומחה לרפואת עור ומין ממאוחדת מחוז צפון. צילום: ורד גראיסה ובשארה מרגיה
ד”ר פארס סאלמה, מומחה לרפואת עור ומין ממאוחדת מחוז צפון. צילום: ורד גראיסה ובשארה מרגיה

 

“במהלך השינה, העור מפריש זיעה, שומן ותאי עור מתים, שמהווים מזון לחיידקים ולקרדית האבק. הסדינים והכריות שלנו הופכים במהלך הלילה למפעל התרבות לחיידקים, פטריות וקרדיות. הם עלולים לגרום לאקנה, גירויי עור, אלרגיות ובעיות נשימה”, אומר ד”ר סאלמה.

מחקרים מראים שזיהום במצעים מתחיל לעלות כבר לאחר מספר לילות, ולכן מומלץ להחליפם אחת לשבוע. בימי קיץ חמים או אצל אנשים עם נטייה להזעת יתר, מומלץ כל ארבעה עד חמישה ימים. ד”ר סאלמה מדגיש כי “שמירה על סדינים נקיים תורמת להפחתת גירויים, אקנה ואפילו זיהומים פטרייתיים”.

לדברי ד”ר סאלמה, חיידקים רבים אינם מושפעים מטמפרטורת כביסה נמוכה. לכן כדי לחטא ביעילות בדים שבאים במגע ישיר עם העור, מומלץ לכבס אותם ב-60 מעלות צלזיוס לפחות. טמפרטורה זו מספיקה להשמדת רוב החיידקים וכן את רוב הפטריות. כביסה בטמפרטורות נמוכות עלולה להשאיר חלק מהחיידקים בחיים. במיוחד בבדים עבים כמו מגבות. 

כמו כן, “המטבח הוא אחד המקומות המזוהמים ביותר בבית”, ד”ר סאלמה מוסיף. “בספוגיות ניקוי הלחות והחומר האורגני מהאוכל מהווים מצע מושלם לשגשוג חיידקים כמו סלמונלה ואי קולי שעלולים לגרום להרעלות מזון חמורות”, הוא מסביר. 

“מחקרים מראים כי ספוגית ניקוי ממוצעת מכילה יותר חיידקים ממושב אסלה. לכן, מומלץ להחליף ספוגית כל חמישה עד שבעה ימים. בבתים עם שימוש אינטנסיבי אפילו כל שלושה עד ארבעה ימים. כדאי לשים לב, שחיטוי יומי במיקרוגל או במים רותחים יכול להאט את ההתרבות, אך לא מחליף החלפה”, הוא מציין. 

לדבריו, “באותה מידה, המטלית שבאה במגע עם משטחי הכנה ומזון אוספת חיידקים באופן קבוע, במיוחד אם היא נשארת לחה. מומלץ להחליף את המטלית כל יום-יומיים, ובין לבין לשטוף במים חמים עם סבון ולייבש היטב. מטלית לחה ושומנית הופכת במהירות לבית גידול לחיידקים, ולכן ריענון תדיר הוא חיוני לבריאות המשפחה.”

ד”ר סלאמה מסכם:  “החיידקים לא נחים, וגם אנחנו לא צריכים לנוח במאבק נגדם. היגיינה נכונה היא השקעה קטנה עם תועלת גדולה בשמירה על בריאותנו.”

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

שתפו את הפוסט!

עוד כותרות

הפועל חדרה

יניב בל נשאר

המשבר בהפועל חדרה נפתר לאחר לילה מתוח ודרמטי, הפועל חדרה יוצאת לדרך מחודשת. יו”ר

ספורט

נדלן

רכילות

תרבות ופנאי

עסקים

לייף סטייל

בריאות

חוק ומשפט

אוכל

תלמידים הולכים לבית הספר. היום הראשון ללימודים

התרגשות או חרדה

הפיכת היום הראשון ללימודים לחוויה מוצלחת  פסיה בן נון מייסדת תורת הרגש מסבירה כיצד

חינוך

מצווארה רופא שיניים

מאמרים נוספים

מיכל אלון ואפרת מור, בעלות "פלאות" חנות צעצועים

מסע לארץ הפלאות

מיכל אלון ואפרת מור, בעלות חנות הצעצועים “פלאות” חוגגות 10 שנים של קסם וצעצועים

סנ"צ אריה דורון משטרת חוף

אריה דורון מאמין בדרך

שבועיים לאחר שמונה לתפקיד דובר משטרת ישראל, מצא עצמו סנ”צ אריה דורון במתקפה תקשורתית

קומפרסור לרכב

קומפרסור לרכב

המדריך לרכישת קומפרסור לרכב להשגת כוח לצמיגים ושליטה ברכב אם אתם מחפשים ציוד ואביזרים

מסדרון שטוף -תשלום לועד בית

תשלום ועד בית

איך אפשר לייעל את התהליך של גביית ועד בית אין ספק כי אחד מהתפקידים

נהיגה בחורף

זהירות! נהיגה בחורף

ראות מוגבלת, כבישים רטובים וחלקים ורוחות חזקות – הם רק חלק מהסכנות הנלוות לנהיגה

חימום תת רצפתי

חימום תת רצפתי

מהו חימום תת רצפתי, מהן היתרונות ולמי זה מתאים החורף הישראלי אולי לא קר

גולף-איתי כהן

איתי כהן דור 3

הוא מסומן כדבר הגדול הבא בענף הגולף, הוא דור שלישי לשחקני גולף שצמחו באור

מבריטניה ישירות לישראל

רילוקיישן לישראל מבריטניה: חברת לוגיסטיקה הופכת את התהליך לקל ופשוט למרות שהשהות באנגליה במשך

מראש שיש חוזר ובענק

חברת אלוני משיקה את הטרנד בעולם העיצוב: אריחי גרניט פורצלן ענקיים במראה שיש בהשראת

מסיבה במועדון

מסיבת סמים ואלכוהול

המשטרה חשפה הלילה מסיבה רווית אלכוהול וסמים שאורגנה בשטח מפעל באזור התעשיה בבנימינה ורשמה

ניידות משטרה במחסום

מבצעי אכיפה בפרדס חנה

כחלק ממאמצי התפשטות הקורונה נמשכים מבצעי האכיפה כנגד הפרת תקנות הקורונה במרחב הציבורי, בימים

תמונה של חטיף משולשים

משולשים בשלושה טעמים

המותג Free  משיק לראשונה: חטיפים מלוחים מרכיבים טבעיים בלבד לנשנוש באריזות אישיות: “מושלשים” “מושלשים”

שריפה ביער

שבוע של גל שריפות

סיכום אירועי השריפות , תחנת כיבוי חדרה משעות הבוקר לוחמי האש של תחנת חדרה

ילד עם מסיכת קורונה וכפפות מביט מהחלון

חרדה ושמה קורונה

“הגל השני” של הקורונה חידד את העובדה כי הנגיף יישאר אתנו ככל הנראה, לעוד

הופכים חזון למציאות

הופכים חזון למציאות

ראש המועצה הגר פרי יגור : “הופכים חזון למציאות! מליאת המועצה דנה ואישרה נושאים

שתפו ברשתות החברתיות

דילוג לתוכן
Privacy Overview

This website uses cookies so that we can provide you with the best user experience possible. Cookie information is stored in your browser and performs functions such as recognising you when you return to our website and helping our team to understand which sections of the website you find most interesting and useful.