לקראת חג החנוכה קבלו מתכון להכנת סופגניות בריאות אפויות מתערובת קמחים
דרך ההכנה של סופגניות בריאות היא אפיית הסופגניות, במקום טיגון הסופגניות, בריאה בהרבה וגם מחייבת פחות שמן. זה מה שהופך את הסופגנייה לפחות משמינה. ערבוב הקמח הלבן עם קמח מחיטה מלאה גם הוא מוסיף לערכים התזונתיים של הסופגנייה, ולסיבים התזונתיים שנקבל ממנה ומעלה את תחושת השובע שנקבל אחרי אכילתה.
תמר ידין דיאטנית קלינית, יועצת לחברת הרבלייף מציעה מתכון להכנת סופגניות אפויות העשויות מתערובת קמחים
מצרכים (14 יחידות)
- 1 כוס קמח לבן, מעורבב עם ½ כוס קמח מחיטה מלאה. ניתן להחליף לכל סוג קמח אחר: למשל קמח כוסמין, כל עוד כמות הקמח סה”כ תהיה כוס וחצי, כשאנו בוחרים את ההרכב הרצוי לנו.
- כפית אבקת אפייה
- 2 כפות סוכר
- 2 ביצים
- גביע אשל/יוגורט- רצוי 4.5% שומן
- 14 כפיות של ריבת תותים
- אבקת סוכר להגשה- אופציונלי
הוראות הכנה:
חממו תנור ל-180 מעלות. ערבבו בקערה את כל המצרכים לתערובת אחידה, ללא גושים. שמנו תבנית של מאפינס וחלקו את הבלילה ל-14 החלקים שבתבנית. שימו לב, כי לא צריך למלא את השקעים בצורה מלאה. הניחו כפית ריבת תותים במרכזה של כל סופגנייה ואפו את הסופגניות בתנור חם 20-30 דקות, עד שהסופגניות מקבלות צבע זהוב.הוציאו מהתנור וקררו לטמפרטורת החדר. ניתן להוסיף מעט אבקת סוכר- לבחירתכם.
ערכים תזונתיים למנה (סופגנייה אחת): קלוריות: 123 קק”ל, חלבון: 3.5 גר’, פחמימה: 23 גר’, שומן: 2.5 גר’
בתיאבון!