בלינצ’סים, לביבות וציונות- סיפור אהבה בטעם של בית
לקראת חג השבועות, חג המאפים והחלבי, זה בדיוק הזמן להכיר את Viva LeViva . ויוה לביבה פודטראק חדש וייחודי שנפתח לאחרונה במתחם אורוות האמנים בפרדס חנה. המקום מציע תפריט עשיר של בלינצ’סים, לביבות וקינוחים בסגנון אירופי, עם טאץ’ ישראלי ואווירה יצירתית. מאחורי המקום עומדים אלכס וסבטה ריימר. זוג יוצר, עולים חדשים שהחליטו להמציא את עצמם מחדש בישראל ולהביא איתם טעמים, תשוקה ויצירתיות למטבח המקומי. אלכס וסבטה ריימר, Viva LeViva, מתחם אורוות האמנים, פרדס חנה
מה הרקע שלכם?
אנחנו בארץ כבר שנה וחצי, אחרי שעלינו ממוסקבה יחד עם שני ילדינו. אלכס מגיע מעולם המסעדנות – הוא ייסד את הפאב האנגלי “בובי דאזלר” במוסקבה, שפעל במשך יותר מ-20 שנה ונחשב לאחד מהפאבים המובילים בעיר. סבטה היא צלמת ואמנית, שעבדה עם עיתונים ומגזינים ברוסיה. בין היתר, צילמה שחקנים, ספורטאים ואת נבחרת הכדורגל הלאומית של רוסיה. אנחנו באים מעולמות שונים – אחד של אוכל, השנייה של יצירה. שילבנו את כל מה שאנחנו אוהבים במקום אחד.

איך הגעתם לעיסוק שלכם כאן בארץ?
כשהגענו לישראל, היה לנו ברור שנרצה לפתוח מקום משלנו. כזה שיביא איתו גם את הניסיון שצברנו, וגם את האהבה שלנו לאירוח ואוכל טוב. בשיתוף פעולה עם השף סמואל גרבוז, פתחנו את Viva LeViva . מקום חדש, צבעוני ומרענן, ממש בלב הקהילה היצירתית של פרדס חנה.
ספרו קצת על השף סמואל גרבוז
סמואל הוא שף בריטי עם ניסיון של למעלה מ-30 שנה במטבחים ברחבי העולם. הוא עבד במגוון מטבחים בארץ ובעולם, כולל במלון המלך דוד בירושלים, והביא איתו דיוק, עומק של טעמים וידע עצום.
ספרו על העסק שלכם
Viva LeViva שוכן במתחם אורוות האומנים – אזור מלא השראה עם אווירה אותנטית. הקמנו פודטראק כתום, ולצידו אוהל גדול ומזמין עם מקומות ישיבה נוחים בין עציצים וצמחייה ירוקה. הקו הקולינרי שלנו מתמקד במנות אהובות מהבית – לביבות ובלינצ’סים – שמקבלות אצלנו טוויסט מקורי. אנחנו מגישים בלינצ’סים מלוחים עם מילויים כמו סלמון וגבינה לבנה, טונה וגבינה צהובה, בלינצ’ס עם קוויאר, חציל, טחינה וביצה, וגם בלינצ’ס קלאסי עם פטריות ברוטב שמנת. הלביבות הן צמחוניות, מבוססות על כרובית או סלמון, וכולן נאפות במקום בעבודת יד. בצד המתוק – יש בלינצ’סים עם שוקולד ואגוזי מלך, בלינצ’סים במילוי גבינה בסגנון עוגת גבינה, ובלינצ’סים עם תפוחים וקינמון שמזכירים שטרודל חם וניחוחי. מעבר לכך, אפשר ליהנות גם מסלט טרי, מרק עם פוקאצ’ה, צ’יפס קלאסי, צ’יפס בטטה עם רוטב גבינה כחולה, קפה איכותי, אפוגטו ועוד מנות מפתיעות שמתעדכנות מעת לעת.
מה חשוב לכם שיידעו עליכם או על העסק שלכם?
הכי חשוב לנו שהאנשים שמגיעים אלינו ירגישו בבית. אנחנו מקפידים על חומרי גלם איכותיים, טריות, ניקיון, וגם יחס אישי שמגיע מהלב. אמנם עדיין קשה לנו עם השפה אבל אנחנו מקווים שאנחנו מצליחים להראות שאנחנו מאוד שמחים עם כל לקוח חדש שמגלה אותנו, אוכל ונהנה אצלנו.
>רצינו ליצור מקום שמתאים גם למבוגרים וגם לילדים – מקום שהוא גם נעים לישיבה, גם טעים, וגם קצת אחר.
ויוה לביבה- מתחם אורוות האמנים, בסוף השדרה הורודה, פרדס חנה.
שעות פעילות: שלישי עד חמישי – 10:00 עד 22:00 שישי – 10:00 עד 16:00
לפרטים והזמנות: 052-6376776